20 / 04 / 2024

Erzin Limanı Osmaniye OSB'nin ihracatını artıracak!

Erzin Limanı Osmaniye OSB'nin ihracatını artıracak!

3’üncü etapla istihdamını 25 bin kişiye çıkarmayı hedefleyen Osmaniye OSB, Erzin Limanı projesi ile ihracatına ivme kazandıracak. İskenderun Limanı’nın 2 katı büyüklükte olması planan liman projesinin inşaatına yakında başlanacak




3’üncü etapla istihdamını 25 bin kişiye çıkarmayı hedefleyen Osmaniye OSB, Erzin Limanı projesi ile ihracatına ivme kazandıracak. İskenderun Limanı’nın 2 katı büyüklükte olması planan liman projesinin inşaatına yakında başlanacak


Osmaniye Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkan Vekili Şerif Tosyalı, Osmaniye OSB’ye ivme kazandıracak Erzin Liman projesinin tüm izinlerinin tamamlandığını söyledi. Liman projesine çok yakında başlanılacağını kaydeden Tosyalı, “Bu liman sayesinde Osmaniye OSB transfer maliyetleri konusunda rahatlayacak”dedi. 


Yollarının kamulaştırılmasıyla birlikte liman projesinin start alacağını vurgulayan Tosyalı,”Erzin bölgesinde yapılacak olan liman projesi sayesinde 100 kilometre uzaklıktan getirilen ürünler artık 10 kilometreden getirilecek. Dökme yük, sıvı yük, konteyner taşımacılığının yapılabileceği liman tamamen Osmaniye OSB’nin hizmetinde olacak. Çok entegre bir liman projesi olan Erzin Limanı İskenderun Limanı’nın 2 kat büyüklüğünde olacak” diye konuştu. 


Yeni yatırımlarla Türkiye’nin sayılı OSB’leri arasına gireceklerini belirten Tosyalı, Osmaniye OSB’de son 3 yılda ortalama 600 milyon dolarlık yatırım yapıldığını söyledi. Son olarak Tosyalı Grup’un yaptığı Japon yatırımı Tosyalıtoyo yatırımı ve Yolbulan Baştuğ’un Haddeanesi’nin Osmaniye OSB’ye ciddi kazançlar sağlayacağını vurgulayan Tosyalı, “Tosyalı Grup’un yatırımı olan Tosyalıtoyo ile Osmaniye OSB katma değerler üretiminde 2 kademe daha öne çıkmış olacak. Bu ürünlerle birlikte beyaz eşya ve otomotiv sanayinin birebir hammaddesini üretiyor olacağız. Yani Osmaniye artık bir anda beyaz eşya ve otomotiv sanayinin de bir merkezi haline gelecek. Çevre OSB’lerde ya da Osmaniye’de yeni bir OSB açılması halinde bu bölgede hem otomotive hem de beyaz eşyaya yan sanayiler oluşacak” açıklamasını yaptı. 


3’üncü etabın sadece yüzde 20’lik kısmı kaldı 


Osmaniye OSB’deki altyapı çalışmalarının yüzde 80’inin tamamlandığını ifade eden Tosyalı, “3’üncü etap çalışmalarının da sadece yüzde 20’lik bir kısmı kaldı” şeklinde konuştu. Şu anda OSB’de 12 bin kişiye istihdam sağlandığı bilgisini veren Tosyalı, 3’üncü etaptaki yatırımlardan sonra istihdamın yaklaşık 25 bin kişiye çıkarılmasını hedefliyoruz” diye konuştu.


İplik üreticileri için ciddi teşvikler var


Tosyalı, Osmaniye OSB’nin iplik üretiminde çok önemli bir yerde olduğunu vurgulayarak, “Pamuk ipliği üreticileri için ciddi teşvikler var. OSB’den çıkan ürünlerin yüzde 70’i ihracata gidiyor. 1,5 milyar dolar ihracatımız var. Türkiye ekonomisinin dış açık borcuna ciddi katkısı olan bir OSB’yiz.. 2023 hedefl eri doğrultusunda da yatırımlar planlıyoruz. Orta vadede ayakları daha yere basan, daha kontrollü büyümesi gereken bir ekonomimiz olacak. Bu planları hemen kendimize çevirdik ve yatırımlarımızı daha kontrollü yapmamız gerektiğini buradaki bütün sanayicilerle de paylaştık” dedi.


Dünya


Geri Dön