29 / 03 / 2024

Erzincan Altınbaşak'da kentsel dönüşüm hızlandı!

Erzincan Altınbaşak'da kentsel dönüşüm hızlandı!

Bahar aylarının gelmesi ile birlikte Erzincan Altınbaşak Belediyesi belde içersindeki çalışmalarını hızlandırdı. Haydar Polat, "Beldemizde birçok yerde çalışmalar başladı. Belde halkına daha iyi hizmet verebilmek için tüm gücümüzle çalışıyoruz" dedi.



Altınbaşak Belediyesi sınırları içerisinde bulunan birçok mahallede kaldırım ve yol çalışmalarının başladığını belirten Belediye Başkanı Haydar Polat, "beldemizi daha yaşanılır, daha modern bir görünüme kavuşturmak için belediye imkânlarımızın tamamını seferber ettik. Beldemizde birçok yerde çalışmalar başladı. Belde halkına daha iyi hizmet verebilmek için tüm gücümüzle çalışıyoruz" dedi. 


Başkan Polat; "Göreve geldiğimiz günden beri yaklaşık bir yıl oldu. Beldemizin en önemli sorunlarından biri olarak gördüğümüz yol ve kaldırım çalışmalarına önem verdik. Beldemizin Pınarbaşı mahallesinde bulunan belediyemizin önünde ki 5 bin metrekarelik alanı kilit parke taşı ile döşedik. Ayrıca beldemizin Fırat Mahallesi ve Büyük Kadağan Mahallelerinde yol genişletme çalışmaları yaparak 5 bin metrekare alanda da parke taşı döşemek suretiyle yol ve kaldırım çalışması yaptık. İlimizin değerli iş adamlarından Celal Toraman tarafından yaptırılan köprü üzerinde bulunan Fırat Mahallesi ile Küçük Kadağan arasında bin metre uzunluğunda sekiz metre genişliğinde ki yolu belediyemiz ve Celal Toraman'ın katkılarıyla parke taşı ile döşeyerek burayı da halkımızın hizmetine açtık. Ayrıca beldemiz Pınarbaşı mahallesinde bulunan 44. Sokakta kum çakıl serilerek yol düzenleme çalışmaları yapıldı. Beldemizin en önemli sorunlarından biri olan Kentsel Dönüşümde büyük ilerlemeler kaydettik. 


2012 yılında başlayan bu Kentsel Dönüşüm çalışmalarında yeni rezerv alanları planlama çalışmaları başlayarak, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından ilk etap da 250 civarında konut yapımı için planlamalar ve çalışmalar devam ediyor. Temennimiz bu yıl içerisinde bu konutların temelini atarak daha güzel ve depreme dayanıklı konutları halkımızın hizmetine sunmaktır. Bir başka çalışmamız da beldemiz sınırları içerisinde bulunan eski tip otobüs durakları kaldırılarak yerlerine yeni daha modern duraklar ile değiştiriyoruz" dedi.


Erzincan.net Gazetesi


Geri Dön