26 / 04 / 2024

Erzincan'da Büyük Çarşı'nın önündeki kaldırımlar ve merdivenler yenileniyor!

Erzincan'da Büyük Çarşı'nın önündeki kaldırımlar ve merdivenler yenileniyor!

Erzincan Belediyesi şehir merkezinde bu güne kadar gerçekleştirdiği 10 iş merkezinde çevre düzenlemesi çalışmalarına çevre düzenlemesi çalışmalarına ilave olarak şimdide Büyük Çarşı'nın önündeki kaldırımları ve merdivenleri yeniliyor...




Erzincan Belediyesi şehir merkezinde bu güne kadar gerçekleştirdiği 10 iş merkezinde çevre düzenlemesi çalışmalarına çevre düzenlemesi çalışmalarına ilave olarak şimdide Büyük Çarşı'nın önündeki kaldırımları ve merpenleri yeniliyor.


Yapılan Çalışmaları yerinde incelemek üzere Büyük Çarşıyı ziyaret eden Erzincan Belediye Başkanı Yüksel Çakır, kent merkezine yakışır bir bölge kurmayı planladıklarını ifade ederek 1992 depreminin ardından yapılan iş merkezlerine yönelik çevre yenileme çalışmalarını bir plan dâhilinde tamamladıklarını söyledi. Bu güne kadar kentin en büyük 10 iş merkezinde kaldırım, çevre düzenlemesi, merpen düzenlemeleri ve engelli rampası inşaatı dışında mülkiyeti belediyeye ait olan iş merkezlerinde ise genel bir yenileme çalışması gerçekleştirdiklerini belirten Başkan Çakır: “Mülkiyeti belediyemize ait olan Alparslan Türkeş İş Merkezinin kaldırımları ve girişi yanın da dış cephesini de yeniledik. Yine mülkiyeti belediyemize ait olan Süleyman Demirel İş Merkezinde cephe yenileme çalışması projesini tamamladık. Yer altı çarşısında ise komple bir yenileme çalışması yürüttük. Şimdi ise Büyük Çarşı giriş merpen ve kaldırımlarını modernize ederek son noktayı koyuyoruz." dedi.


Başkan Çakır daha sonra Büyük Çarşı esnafını ziyaret ederek kısa süre sohbet etti.



Haber Erciş


Geri Dön