27 / 04 / 2024

Kanal İstanbul'da büyük gün yarın!

Kanal İstanbul'da büyük gün yarın!

Kanal İstanbul projesinde yarın büyük gün. Proje için ilk kazma yarın Sazlıbosna'da vurulacak. Sazlıbosnalı sakinler, projeden memnun olduklarını belirtti. 



Kanal İstanbul projesinde yarın büyük gün. Proje için ilk kazma yarın Sazlıbosna'da vurulacak. Yeni Şafak Gazetesi'nden Ayşe Mine Alioğlu'nun haberine göre; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan ve asrın projesi olarak lanse edilen Kanal İstanbul'daki 6 köprüden 1'incisinin temeki yarın atılıyor.

Proje kapsamında Sazlıdere geçişine imkan sunacak olan gergin eğik askılı köprüyle beraber çılgın proje Kanal İstanbul için ilk kazma vurulmuş olacak.

Avrupa Yakası'nda Karadeniz ile Marmara Denizi'nin arasında hayata geçirilecek olan Kanal İstanbul projesi 45 kilometre uzunluğa, 275 metre taban genişliğine ve 20,75 metre derinliğe sahip olacak. Kanal İstanbul için 5 farklı koridor tespit edilirken, her koridor için detaylı alt parametreler göz önünde bulunduruldu. Koridorlar, arazi topografyası, yapılabilirlik, maliyet, gelişim planları ve su kaynaklarına etkileri kapsamında değerlendirildiğinde Küçükçekmece-Sazlıdere Barajı-Terkos doğusunun izlendiği güzergahın en uygun koridor olduğu anlaşıldı.

Küçükçekmece Gölü-Sazlıdere Barajı-Terkos doğusunu izleyen Kanal İstanbul projesi koridorunun yaklaşık 6 bin 149 metre uzunluğundaki bölümü Küçükçekmece sınırlarında, yaklaşık 3 bin 189 metre uzunluğundaki bölümü Avcılar sınırlarında, yaklaşık 6 bin 61 metrelik bölümü ise Başakşehir sınırlarında ve yaklaşık 27 bin 383 metrelik bölümü de Arnavutköy sınırlarında kalıyor. 

Temelin atılacağı alanda yaşayan vatandaşlar, Kanal İstanbul projesiyle ilgili konuştu ve düşüncelerini açıkladı. Sazlıbosnalı sakinler, Türkiye’nin vizyon projelerinden olan Kanal İstanbul’a ülkenin iyiliği için destek verdiklerine dikkat çekti.

Kanal İstanbul da büyük gün yarın!

ESKİDEN TEMEL ATILIR ÇÜRÜRDÜ

11 yıldır Şamlar Mahallesi sakini olan Arif Cengiz, “Allah daha da sayılarını arttırsın. Biz yok mu diyeceğiz. Öyle insanlar var ki destek vermemek için ‘Benim maaşımı versinler de ülkeme hiçbir şey yapılmasın’ diyor. Tek başına kendini düşünmeyeceksin ki. Bak daha Kanal İstanbul yapılmadan dairelerin değeri üç katına çıktı. Yarın bir trilyona yükselecek. Yol neden yapılmasın? Karşı çıkan adamı cennete götür yine istemez. Cumartesi günü için çok heyecanlıyım. Eskiden temel atılır çürürdü. Eser olacak bir şey. Hangi parti olursa olsun ben desteklerim” diye konuştu. 

Kanal İstanbul da büyük gün yarın!

ÜLKEMİZE FAYDALI BİR PROJE

Emekli mahalle sakinlerinden Mahmut Yıldırım ise, şunları kaydetti:

“Nasıl memnun olmam? Evimin yanından kanal geçecek. Cumartesi günü temel atma törenine bakmaya gideceğiz. Ülkemize faydalı bir proje. Hem bölgemiz değerlenecek hem devletimiz kazanacak. Karşı çıkanlar olabilir ama devletimiz ne yapıyorsa doğrusunu biliyordur. Olayı siyasi partiler karıştırıyor.”

"66 yaşındayım bu ülkeye şu zamana kadar yapılan bir şeyin zararını gördünüz mü?" diye sözlerine başlayan başka bir mahalle sakini Mehmet Akköprü, "Niye karşı çıkıyorlar? Kanal yapıldığı zaman her geçen gemiden para alınacak. Yat limanları yapılacak. Oradan ne kadar insan faydalanacak? Burada yapılan işe bak sen? Havalimanı yapıldı kötü mü oldu? Hizmet yapmasın benim emekli maaşıma yüz lira zam yapsın diyorlar. Böyle bir şey olabilir mi? Benim maaşımı bırak ülkem kazansın. Yapalım kanalı” şeklinde konuştu.

Veysel Aydın ise, “Emekliyim. Benim hiçbir çıkarım yok. Ülkemize hayır getireceğine inanıyorum. Ben devletin başını seçmişim o da yapılması gerekeni yapar. Sınıf ayrımı yok. Bu ülkenin vatandaşı olan herkes desteklemeli” dedi. 

Kanal İstanbul da büyük gün yarın!

DÜNYAYA ÖRNEK OLACAĞIZ

10 seendir bu alanda yaşayan Şerafettin Bayraktar da şöyle konuştu: 

“Benim desteklememe ihtimalim yok. Vatanımı çok seviyorum. Kanal İstanbul’u memnuniyetle destekliyorum. Kanal gelince İstanbul gelişecek. Dünyaya örnek olacağız daha ne olsun.”

Sakinlerden emekli Alaaddin Aruk ise,  “12 senedir burada yaşıyorum. İlk zamanla şimdi arasında dünya kadar fark var. Türkiye’nin iyiliğini isteyen herkes destekler. İnanıyorum güzel olacak. Evlerimiz değerlendi. Neden bölgemin gelişmesini istemeyeyim ki?” diye konuştu.

"Cumartesi günü için çok heyecanlanıyoruz" diyerek sözlerine başlayan Ahmet Türk ise, "Biz bu günleri düşünemezdik. Vatan için yapılan şeylerin hepsi bizim için. Ne olmuş yapılsa? Eskiden alışmışlar şantiye kuruluyor çürüyene kadar kalıyordu. Vatanımıza hizmeti sonuna kadar destekliyoruz." ifadelerini kullandı.

Kanal İstanbul da büyük gün yarın!

GELECEĞİN PROJESİ

Bölge sakinlerinden Ahmet Karakaş ise şunları söyledi: 

"“Herkese yarar sağlayacaktır tabii ama bizden önce devletimize yararı olacak. Devlet vatandaşının zararına bir şey yapmaz. Ben vatandaş olarak devlet büyüklerine güveniyorum. Geleceğin projesi bu. Torunlarımızı güzel günler bekliyor.”

Mehmet Özhaseki'den Kanal İstanbul açıklaması!

Kanal İstanbul'la ilgili yanlış bilinen doğrular!

Kanal İstanbul'da temel atma heyecanı!


Geri Dön