26 / 04 / 2024

Mehmet Özhaseki'den Kanal İstanbul açıklaması!

Mehmet Özhaseki'den Kanal İstanbul açıklaması!

AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, Kanal İstanbul'la ilgili konuştu. Mehmet Özhaseki, "Allah aşkına bir evin bodrumunu yapmak gibi eşilen bir toprak parçası depremi nasıl tetikler?" dedi.



AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, Kahramanmaral'taki ziyaretleri kapsamında vali Ömer Faruk Coşkun'u makamında ziyaret etti ve bir süre basına kapalı şekilde görüşme gerçekleştirdi.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre;  ardından Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör'ü ziyaret eden Özhaseki, burada gazetecilere, Kahramanmaraş'ta bulunduğu için mutlu olduğunu belirtti. 

Mehmet Özhaseki den Kanal İstanbul açıklaması!

CHP tarafından Türkiye'deki büyük projelere ilişkin geçmişten bugüne sürekli muhalefet olunduğunu dile getiren Özhaseki, bunlara ilişkin örneklerle açıklamalarda bulundu. Özhaseki, şunları kaydetti:

"Marmaray Projesi için muhalefet 'Kanallara su dolar, depremi tetikler' dedi. Bakın Kanal İstanbul için de söylüyorlar. 20 metre derinliğinde kanal yapılacak. Ne demektir, şehirlerimizde 3-4 kat bodrum yapmak gibi bir şey. Peki deprem kaç metrede oluyor? Marmara Denizi içerisinde 10 kilometre 15 kilometre aşağıda oluyor. Allah aşkına bir evin bodrumunu yapmak gibi eşilen bir toprak parçası depremi nasıl tetikler? Herhalde millet gülsün diye söylüyorlar, söylenecek gibi bir şey değil, garip bir şey. Sonra Avrasya yapılıyor, diyorlar ki 'Buradan araç geçmez görürsünüz siz'. Geçen ben sordum 50 bin civarında araç geçiyormuş, İstanbul trafiğini rahatlatan en önemli işlerin başı."

İstanbul çılgın proje ile yeni lojistik üssü olacak!

Ekrem İmamoğlu'ndan son dakika Kanal İstanbul çıkışı!

Adil Karaismailoğlu: Kanal İstanbul Türkiye'ye tarihi damgasını vuracak!

Kanal İstanbul'la ilgili yanlış bilinen doğrular!


Geri Dön