29 / 03 / 2024

Erzincan'da icradan 3.2 milyon TL'ye satılık 4 bina!

Erzincan'da icradan 3.2 milyon TL'ye satılık 4 bina!

Erzincan İcra Dairesi tarafından Erzincan Merkez'de bulunan arsa ile üzerindeki 4 blok 3 milyon 265 bin TL'ye açık artırma usulü ile ihale edilecek.



T.C. ERZİNCAN İCRA DAİRESİ TAŞINMAZIN AÇIK ARTIRMA İLANI


2011/7637 ESAS


Satılmasına kararverilen taşınmazın cinsi, niteliği, kıymeti, adedi, önemli özellikleri: 


1 NO’LUTAŞINMAZIN


Tapu Kaydı ve Özellikleri : Erzincan ili. Merkez ilçesi, Taksim Mahallesi. 25/2457 cilt Sayfa noda kayıtlı 453 ada, 81 parsel, 2.749.14 yüzölçümlü. Arsa Nitelikli taşınmaz. Taşınmaz Erzincan Belediyesinin uygulamalı imar planı dahilinde ayrık nizam 3 kata müsaadeli konut alanı olup, taşınmaz hertürlü belediye hizmetine haiz topoğrafik olarak düz bir konumda çevresinde kooperatif binalarının çoğunlukla yeraldığı, modern görünümlü binaların yer aldığı bir mahalde bulunmaktadır. Taşınmaz üzerinde tapu sicilinde kaydı bulunmayan ancaküzerinde 4 adet apartman bloğu bulunduğu, bu apartman bloklarının 3 adedi tamamlanmış ve içerisinde oturulduğu görülmüştür, her bloğun bodrum +3 katlı betonarme - karkas olarak yapıldığı, zemin, kat-1 .kat-2 katlarında ikişerden olmak üzere 18 meskenin bulunduğu, ayrıca bu meskenlere ait bodrum katlarında eklentilerin mevcuttur. Taşınmazın üzerinde zemin, kat-1 .kat-2 katlardan yapılma kaba inşaatı tamamlanmış, iç mekanlarının alçı sıvası yapılan, dış cephede kaba sıva çatı ve kaplaması bitirilmiş, çalışmaları devam eden, 6 adet mesken ve bodrum kattaki eklentileri bulunan bodrum+3 katlı betonarme yapı bulunmaktadır, söz konusu yapının inşaat seviyesi keşif tarihine göre %62 oranındadır, taşınmaz üzerinde yer alan ve inşaatı tamamlanmış içerisinde oturulan 3 blokta 18 mesken bulunmaktadır, bahse konu meskenlerin dış kapıları ahşap desenli çelik kapı, pencere doğramaları ısıcam pvc, iç mekanları alçı sıva üzerine saten boya, doğalgaz ve kalorifer ile ısınmaktadır. Taşınmaz Şehirleşlemenin yoğunlaştığı birbölgede, hertürlü belediye hizmetlerinin mevcutolduğu bir mahalde ve modern blokların yer aldığı bir mahcldcyeralmaktadır. Taşınmazın arsa değeri 550.000 TL, inşaatı tamamlanma aşamasındaki 3 bloğun değeri 2.250.000 TL, kaba inşaatı tamamlanma aşamasındaki 1 bloğun değeri 465.000 TL olmak üzere toplam değeri 3.265.000.00 TL değerindedir.


Adresi: Erzincan MerkezTaksimMahallesi453Ada, 81 Parsel Sayılı


Taşınmaz Yüzölçümü: 2.749.14 m2 

Arsa Payı:Tam


imar Durumu : inşaat tarzı Erzincan Belediyesi imar planında ayrık nizam 3 kata müsaadeli konutalanıolarakgörünmektedir 


Kıymeti:3.265.000.00TL


KDV Oranı:%18


Kaydındaki Şerhler : Erzincan 1. Asliye Hukuk mahkemesinin (Tüketici Mahkemesi Sıfatıy a) 18/09/2012 tarif;ve 2012/339 esas sayılı ihtiyati tedbirşerhi vardır.


T Satış Günü: 28/05/2015 günü 10:00-10:10 arası


2, Satış Günü: 24/06/2015 günü 10:00-10:10 arası


Satış Yeri: Erzincan Adliyesi icra Müdürlüğü Satış Salonu


Satış Şartları:


1-ihale açık artırma suretiyle yapılacaktır. Birinci artırmanın yirmi gün öncesinden, artırma tarihinden önceki gün sonuna kadar esatis.uvaD.aov.tr adresinden elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada tahmin edilen değerin %50 sini ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmek şartı ile ihale olunur. Birinci artırmada istekli bulunmadığı takdirde elektronik ortamda birinci artırmadan sonraki beşinci günden, ikinci artırma gününden önceki gün sonuna kadar elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada da malın tahmin edilen değerin %50 sini, rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmesi şartıyla en çok artırana ihale olunur. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.


2-Artırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen değerin % 20’si oranında pey akçesi veya bu miktar kadar banka teminat mektubu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir, alıcı isteğinde (10) günü geçmemek üzere süre verilebilir. Damga vergisi, KDV, 1/2 tapu harcı ile teslim masrafları alıcıya aittir. Tellaliye resmi, taşınmazın aynından doğan vergiler satış bedelinden ödenir.


3-İpotek sahibi alacaklılarla diğer ilgilerin (*) bu gayrimenkul üzerindeki haklarını özellikle faiz ve giderlere dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile (15) gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır; aksi takdirde hakları tapu sicil ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaktır.


4-Satış bedeli hemen veya verilen mühlet içinde ödenmezse İcra ve İflas Kanununun 133 üncü maddesi gereğince ihale feshedilir, ihaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak sureti ile ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsilen mesul olacaklardır. İhale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın dairemizce tahsil olunacak, bu fark, varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır.


5-Şartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup gideri verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir. Tebliğ edilemeyen hissedarlara gazete ilanı tebliğ yerine geçecektir.


İİK 127. maddesine göre satış ilanının tebliği: Adresleri tapuda kayıtlı olmayan alakadarlara gönderilen tebligatların, tebliğ imkânsızlığı halinde iş bu satış ilanı tebliğ yerine kaim olmak üzere tebliğ olunur.


6-Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin 2011/7637 Esas sayılı dosya numarasıyla müdürlüğümüze başvurmaları ilan olunur.11.04.2015



Geri Dön