19 / 04 / 2024

Erzincan’da toplu açılış töreni yapıldı!

Erzincan’da toplu açılış töreni yapıldı!

Havalimanından Cumhuriyet Meydanı’na geçen Cumhurbaşkanı Erdoğan, burada gerçekleşen toplu açılış töreninde yaptığı konuşmada, “Erzincan’ımızın tüm ilçelerindeki, mahallelerindeki, köylerindeki kardeşlerime sevgilerimi ve saygılarımı gönderiyorum” dedi.



Gerçekleştirdikleri toplu açılış töreni ile yatırım bedeli 1 milyar 140 milyon lira olan 60 eser ve hizmetin resmî açılışını yaptıklarını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, açılışı yapılan eserler hakkında kısa bilgi verdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu yatırımların şehre kazandırılmasında emeği geçen hükümetlere, kurumlara, özel sektöre, hayırseverlere, belediyeye şükranlarını bildiren Erdoğan, Erzincan Havalimanı ile şehir arasında yapılan yolun gayet güzel olduğunu ifade etti ve belediyeyi kutladı. Erzincan Üniversitesinin, 17 bini aşkın öğrencisiyle bölgesinin en önemli eğitim kurumlarından biri haline geldiğini anlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şehirde bugüne kadar 9 bin 266 toplu konut inşa edildiğini kaydetti.


“Biz geldiğimizde, Erzincan'da bölünmüş yol ne kadardı, biliyor musunuz? 7 kilometrecik. 79 senede 7 kilometre yol yapmışlar. Biz buna, Binali kardeşimle beraber 315 kilometre yol ilave ettik” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, bunun bir aşk, bir sevda meselesi olduğunu kaydetti.


Konuşmasında Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bizim size aşkımız var. Bizim size sevdamız var. Ama bundan önce böyle bir dert var mıydı? Kimin aklına gelirdi Erzincan'a havaalanı gelecek. Göreve geldiğimizde Türkiye'de 26 tane havalimanı vardı. Ama şimdi 53 havalimanı var. Ay sonuna kadar 55-56 olacak. Neden? Çünkü Binali kardeşime dedim ki 'Bak, bu hava yolu değil, halkın yolu. Ona göre çalışacağız'. Şimdi benim vatandaşım artık 'Otobüse bineceğime, uçağa bineyim' diyor. On milyonlar uçaklarla taşınıyor. Nereden, nereye? Yani, Hans, George, onlar uçağa biniyor da Helga uçağa biniyor da benim Ahmedim, Mehmedim, Ayşem, Fatmam bunlar niye uçağa binmesin? Bunlar halloldu" dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Erzincan'ı Sivas,  Ankara  ve İstanbul'a; ayrıca Erzurum ve Kars'a bağlayacak hızlı tren projeleri ile Diyarbakır ve Mardin'e uzanacak bir başka demiryolunun çalışmalarının devam ettiğini, bu projelerle Erzincan'ın, demiryolu ulaşımının merkezi konumuna geleceğini söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Erzincan Havalimanının iç ve dı

ş hatlar terminali binasının 2011'de açıldığını hatırlatarak, havalimanının 2003'te 8 bin olan yolcu sayısının geçen yıl 295 bine yükseldiğine dikkati çekti.


TOKİ Haber


Geri Dön