24 / 04 / 2024

Erzurum AVM 'de ziyaretçi sayısı yüzde 35 arttı!

Erzurum AVM 'de ziyaretçi sayısı yüzde 35 arttı!

Olimpiyat Misafirlerinin Buluşma Noktası Olan Olimpiyat oyunları süresince geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 60 ciro artışı sergileyen Erzurum Alışveriş Merkezi 'ndeki restoran ve kafelerin ciroları yüzde 150 oranında artış gösterdi



58 ülkeye mensup yaklaşık 3000 dolayındaki sporcu ve yöneticinin yanısıra yerli ve yabancı turistlerin yoğun ilgi gösterdiği kış oyunları süresince Erzurum Alışveriş Merkezi 'nde bayram havası yaşandı.

Oyunlar boyunca Erzurum Alışveriş Merkezi 'nde yer alan mağazalarda geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 60 ciro artışı sağlanırken, yiyecek alanındaki kafe ve restoranlarda 10 günlük süreçte üç katı bir ciro girdisi yaşandı. Yerli ve yabancı turistlerin en çok ilgi gösterdiği takı mağazaları oldu. Ziyaretçiler bu dönemde en fazla sabun alışverişi yaptı.

Özel cihazlar eşliğinde vatandaşların sanal olarak oyun oynamasını sağlayan   organizasyon ile, Erzurum AVM aynı zamanda kazananlara çeşitli ödüller vererek halkı spora teşvik etti.

22 Ocak   - 6 şžubat tarihleri arasında saat 11:00 – 23:00 arasında Olimpiyat Köyü – Erzurum AVM arasında günde 20 sefer yapan shuttlebus 'lar Erzurumlulara ve diğer yerli-yabancı misafirlere hizmet verdi. Ayrıca, 27 Ocak – 06 şžubat tarihleri arasında AVM 'nin yemek katına kurulan dev ekrandan yarışlar canlı olarak da izlenebildi.

Merkez, Universiade 2011 Erzurum Kış Oyunları 'nın bitimine kadar devam eden haftasonu çocuk aktiviteleri ile birlikte halkın beğenisini toplayan olimpiyat organizasyonları ve sergilere de ev sahipliği yaptı.   15 Ocak – 6 şžubat 2011 tarihleri arasında PTT 'nin pul, Darphane 'nin ise para sergisi ziyaretçilere sunuldu. Ayrıca 25 Ocak – 6 şžubat 2011 tarihleri arasında ise Tekstil ve Halı – Kilim sergisi Erzurum AVM 'de yer aldı.

Erzurum 'un bembeyaz karları arasındaki Erzurum AVM, mimari yapısında hem çağdaş hem yöresel hatlar taşımasıyla şehre yeni ve farklı bir atmosfer katmayı başardı. Palandöken yolu üzerindeki Erzurum AVM; yaşam alanlarıyla şehre hayat verirken her tarza uygun markalarıyla Erzurumlulara ve misafirlerine seçenek özgürlüğü sunuyor.

Erzurum AVM

21 Ekim 2009 tarihinde kapılarını ilk kez ziyaretçilerine açan Erzurum 'un ilk ve tek alışveriş merkezi Erzurum Alışveriş Merkezi, bir yıldan kısa bir süre içerisinde 7,5 milyonu aşkın ziyaretçiyi ağırladı. Dünyaca ünlü mimarlık firması Chapman Taylor ve RedevConcepts tarafından şehrin yerel mimarisi göz önünde tutularak tasarlanan Erzurum Alışveriş Merkezi, aynı zamanda Türkiye 'nin uluslararası yeşil bina standardı BREEAM Sertifikası 'na sahip ilk binası ve sertifikalı ilk yeşil alışveriş merkezi olma özelliklerini taşıyor. Erzurum AVM, açıldığı ilk günden bu yana her geçen gün gerek Erzurum halkı gerekse de çevre iller için alışveriş deneyimini keyfe dönüştürmeye devam ediyor.


Geri Dön