28 / 03 / 2024

Erzurum Hınıs'ın yolları yenileniyor!

Erzurum Hınıs'ın yolları yenileniyor!

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen’in talimatıyla ilçede çalışma seferberliği başlatan Büyükşehir’in ekipleri, erenler diyarını güzelleştirmek için canla başla görev yapıyor.




Erzurum Büyükşehir Belediyesi Hınıs’ta 7 / 24 hummalı bir şekilde çalışıyor. Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen’in talimatıyla ilçede çalışma seferberliği başlatan Büyükşehir’in ekipleri, erenler diyarını güzelleştirmek için canla başla görev yapıyor. Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan çalışmalar kapsamında ilçeye 4000 metrekare tretuvar, 200 metre istinat duvarı, 1275 metre yağmur suyu hattı, 1400 metre kanalizasyon hattı ve 2000 metre içme suyu hattı döşendi. İlçeye yatırım programı kapsamında 37 bin metrekarelik alana 10 bin ton asfalt, 8 bin ton plent miks temel malzemesi, 7 bin 800 metrekare tretuvar ve 2 bin metrede yağmur suyu hattı döşenecek.


 


HINIS’IN YOLLARI YENİDEN YAPILIYOR


Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı Yol Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından Hınıs ilçesinde mahalle statüsüne geçen köy ve bağlısında (mezra) yol yapım çalışmaları devam ediyor. İlçede devam eden yol yapım ve onarım çalışmaları şöyle: “Yamanlar Mahallesi Şeyhnadir ve Onbaşılar bağlıları 6 kilometre yol onarım ve genişletme, Kongur Mahallesi Yusuf bağlısı 5 kilometre yol genişletme ve onarım, Uluçayır Mahallesi Gültepe ve Yaşar bağlıları 9 kilometre yol yükseltme, viraj kesme, yol genişletme ve bakım, Akçamelik ve Yeşilyazı mahalleleri 8 kilometre yol yükseltme ve asfalt, Çatak Mahallesi 4 kilometre asfalt, Tapu ve Alaca mahalleleri 8 kilometre dolgu, yol genişletme, yükseltme, viraj kesme. Hınıs ilçesindeki sanat yapısı yapılan mahalle statüsüne geçen köy yolları ise; Uluçınar Mahallesi menfez yapımı 8 metre uzunluğunda 2 metre yüksekliğinde ve 2 metre genişliğinde, Alaca Mahallesi menfez yapımı 8 metre uzunluğunda, 4 metre genişliğinde, 2 metre yüksekliğinde, Güzeldere Mahallesi menfez yapımı 8 metre uzunluğunda, bir buçuk metre genişliğinde, bir buçuk metre yüksekliğinde, Dibekli Mahallesi menfez yapımı 8 metre uzunluğunda, bir buçuk metre genişliğinde, bir buçuk metre yüksekliğinde, Ovakozlu Mahallesi menfez yapımı 8 metre uzunluğunda, 2 metre genişliğinde, 2 metre yüksekliğinde.”


 


CANLI HAYVAN PAZARI BİTMEK ÜZERE


Erzurum Büyükşehir Belediyesi tarafından Hınıs ilçesinde yapımı süren Canlı Hayvan Pazarı yatırımının fiziki gerçekleşme oranı yüzde 80’e ulaştı. İlçe ve çevresindeki tarım ve hayvancılığın gelişimini sağlayacak olan Büyükşehir’in yatırımı Canlı Hayvan Pazarı’nda, 1280 metrekare hayvan satış alanı, 216 metrekare kapalı ahır, 199 metrekare karantina ahırı, 90 metrekare bakıcı evi, 150 metrekare idari bina, 108 metrekare kaba yem deposu, 108 metrekare araç yıkama alanı, 16 metrekare zemin ve on sekiz buçuk metrekare birinci kat nizamiye alanı yer alacak.



Erzurum Büyükşehir Belediyesi



Geri Dön