28 / 03 / 2024

Erzurum Mavi Şehir'in konut satışları 31 Ağustos'ta!

Erzurum Mavi Şehir'in konut satışları 31 Ağustos'ta!

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, kentsel dönüşüm projelerinden biri olan “Mavi Şehir”i kamuoyuna açıkladı.Sekmen, Büyükşehir’in Erzurum’u daha güzel bir görünüme kavuşturacaklarını söyledi.



Başkan Sekmen, Büyükşehir’in Erzurum’u daha güzel bir görünüme kavuşturabilmek için şehrin dört bir yanını şantiye alanına çevirdiklerini söyledi. Sekmen, şöyle devam etti: “Son zamanlarda gelişen ve değişen bir Erzurum’u görmekteyiz. Alt ve üstyapı faaliyetleriyle önemli bir hizmet atağı başlatmış bulunuyoruz. Şehrimizde kentsel dönüşüm yapacağımızı vaat etmiştik. Gerek TOKİ, gerek Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, gerekse de iştirakimiz olan Er- Konut A.Ş. vasıtasıyla kentsel dönüşüme öncülük yapacağımızı, serbest girişimci ve özel müteahhit arkadaşlarımızın da Erzurum’da bu dönüşüme öncülük edeceğini ifade etmiştik. TOKİ’nin yaptığı 600 konutun kaba inşaatı devam ediyor. 2. etabın ihalesi de gerçekleştirildi. Büyükşehir Belediyesi olarak da bizler Şehitler Mahallesi’nde konut yapıyoruz. Er-Konut şirketimiz de Gölbaşı’nda “Mavi Şehir” adıyla bir konut projesi başlattı. ‘Eski Erzurum’ denilen alanda, bir yıkıntı, çöküntü, mezbelelik olan bölgeleri yeniden ihya ediyoruz. Bu arada Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’mızda önümüzdeki hafta Dağ Mahallesi, Mahallebaşı, Veyis Efendi çevresinde bir hafta çalışma yapacak. Bakanlar Kurulu’ndan ‘Acil Kamulaştırma Kararı’ çıktı.”


PROJENİN DETAYLARI


Sekmen, projenin detaylarına değinerek, “Gölbaşı kentsel dönüşüm projesiyle, 280 dairenin ilk etabı olan 84 dairesinin yapımına başladık. Bu 84 daireyi 2016 yaz sezonunda tamamlayarak hak sahiplerine ve vatandaşlarımıza teslim etmeyi hedefliyoruz. Projenin devamı da peyderpey tamamlanacak. Riskli bina kapsamında Veyis Efendi ve Hasan-i Basri mahallelerinde ev sahiplerine konutların yapımları sürecinde kiralarını ödeyip akabinde ev teslimini yeni bir bina halinde halkımıza teslim edeceğiz” diye konuştu. Sekmen, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu arada ‘Eski İtfaiye Konutları’ denilen yerde yakında temel atacağız. Şuanda orada oturan vatandaşlarımızın kiralık evlere çıkmaları konusunda vatandaşlarımıza süre verdik. 18 ayda da 3+1 modern dairelerden oluşan 110 konutun inşaatını yapacağız.


İSTANBULKAPI PROJELERİ


İstanbulkapı mevkiindeki yap-sat projelerimizin hazırlıklarında son aşamaya geldik. Bu alanda yapacağımız 600 konutla ilgili kamuoyunu bilgilendireceğiz. Erzurum’da sağlıklı, çevreye duyarlı, ısı yalıtımlı ve akıllı binalar yapmayı amaçlıyoruz. Vatandaşlarımıza ucuz, sağlıklı ve ekonomik konutlar kazandıracağız. Bu kapsamda Er-Konut ailesi olarak, hangi kesimden olursa olsun her aile için ödeme olanakları sağlayarak, vatandaşlarımızı ev sahibi yapacağız.


Şehitlerimizin yakınları ve gazilerimize hitap eden projelerimiz de olacak. Her kesime hitap etmenin gayreti içerisindeyiz. 2016’da bu şehirde konut seferberliği olacak.” Erzurumluları 5, 10 ve 15 yıl vadelerle konut sahibi yapacağını ifade eden Başkan Sekmen, “Peşin parası olup da, ‘Dairemi peşin paramla almak istiyorum’ diyenler de dairelerinin paralarını vererek hemen tapularını alıp ev sahibi olacak. Kiralık evde oturan ve taksit ödeme imkânı olmayan aileler ise ödemelerine 6 ay sonra başlayacaklar. Kentsel dönüşümde vatandaş memnuniyetini amaçlıyoruz.”


KONUT SATIŞI 31 AĞUSTOS’TA BAŞLIYOR


Başkan Mehmet Sekmen, Mavi Şehir Projesi konut satışlarının 31 Ağustos’ta başlayacağını ifade etti. Sekmen, “Vatandaşlarımız Mavi Şehir Projesi ile ilgili detaylı bilgileri Büyükşehir Belediyesi Beyaz Masa’ya başvurarak veya 444 16 25 numaralı telefonunu arayarak öğrenebilirler. Konutların resmi satışları ve tapu devirleri 31 Ağustos Pazartesi gününden itibaren başlayacak. Konutlar 80 ila 125 bin lira arasında değişen oranlarda satışa sunulacak” şeklinde konuştu. Basın toplantısında Büyükşehir’in diğer çalışmalarıyla ilgili açıklamada bulunan Sekmen, şunları kaydetti: “Erzurum Büyükşehir Belediyemizin gerek il merkezi gerek ilçeler gerekse de mahallelerde 300’ün üzerinde noktada içme suyu, kanalizasyon, yol, asfalt, köprü, yağmur suyu kanalı, sulama kanalları, prestij caddeleri çalışması devam ediyor. İstiyoruz ki hemşerilerimiz kısa sürede huzur içerisinde yaşanabilir bir Erzurum’a kavuşsunlar, mutlu olsunlar. Bizim dönemimizde Erzurum huzur içerisinde yaşanılır bir konuma kavuşmuş olacak. Göreve başladığımızda ‘5 bin konut yapalım’ diye bir düşüncemiz vardı. Şuanda bu 5 bin konutun bin konutunu  TOKİ  yapıyor. 600 konutu Eski Mal Meydanı’nda, 400 konutu da Ilıca’da yapmaya başladı, şuanda inşaatlar devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi olarak biz de konut inşaatlarına başladık. Ülkemizdeki şartların arzu ettiğimiz halde devam etmesi halinde Allah’ın izniyle bu 5 bin konut hedefimizi geçeceğiz.”


30 YILLIK ÖZLEMLERE SON VERİLİYOR


Başkan Sekmen, il genelinde yapılan yerel hizmetlerde uzun seneler ihmal edilen bölge ve semtlere Büyükşehir’in mührünü götürdüklerini ifade etti. Sekmen, sözlerini şöyle tamamladı: “Şuanda 300 yerde çalışmamız var. Mesela şehir merkezinde Tahtacılar’ı yapıyoruz. Her gün şehrimizdeki çalışmaları ziyaret ederek, sorunları ve memnuniyetleri yakından müşahede ediyorum. Geçenlerde Mahallebaşı’nda yaşlı bir teyzemiz yanıma gelerek ‘Evladım 30 yıldır burada oturuyorum. İlk kez bizim mahallemizde de bir çalışma başladı, Allah razı olsun’ dedi. Böyle birçok yerde vatandaşlarımızın memnuniyetini duyuyorum. Şehrin dört bir yanında altyapıya yoğunlaştık. İl geneli çelik su boruları döşüyoruz, yağmur suyu kanalı yapıyoruz, kabloları yer altına alıyoruz. Velhasıl Erzurum’u baştan aşağı inşa ve ihya ediyoruz.” Başkan Sekmen, basın toplantısının sonunda gazetecilere Mavi Şehir’in maketini göstererek proje hakkında detaylı bilgi verdi.


Erzurum Gazetesi


Geri Dön