19 / 04 / 2024

Erzurum New City'de inşaat başlıyor!

Erzurum New City'de inşaat başlıyor!

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, New City'de inşaatların yakında başlayacağı müjdesini verdi. Sekmen, vatandaşları da kargaşa çıkarmak isteyenlere karşı uyardı.



Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, New City'de inşaatların yakında başlayacağı müjdesini verdi. Birilerinin perde arkasından vatandaşları kışkırttığına dikkat çeken Sekmen, "Kimse oyuna gelmesin" uyarısında da bulundu. 


Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen'den müjdeli açıklama. İnşaatların yakında başlayacağını belirten Sekmen, vatandaşları da kargaşa çıkarmak isteyenlere karşı uyardı. Sekmen, herkesin çözümün yanında yer almasını istedi. 


Ve aylardır beklenen açıklama Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen'den geldi. Palandöken ilçesinde binlerce konutun yapılmasını hedefleyen New City projesinde çözüm aşamasına gelindiğini vurgulayan Başkan Sekmen, inşaatların yakında başlayacağını bildirdi. 

Son günlerde bazı kesimlerin kargaşa çıkarmak için perde arkasından vatandaşları kışkırttığına dikkat çeken Sekmen, "New City'de ben geldiğim zaman tapusuz, ruhsatsız konut yapımı başlamıştı. Şuanda çözüm aşamasına geldik, bitirmek üzereyiz. Birtakım yerlerde tekrar kargaşa yaratmak üzere perde arkasından vatandaşları kışkırtmaya devam ediyorlar. Kimse oyuna gelmesin, şuanda biz bunu çözüm aşamasına getirdik, yakında inşaatlar başlayacak. 


Herkes çözümün yanında yer alsın ve sabırla konutlarının takibini yapsın. Bizim belediyemiz sorun üreten değil, çözüm üreten bir belediye. Herkese tavsiyem sakın birilerinin oyununa gelip de olumsuz harekette bulunmasınlar. 

Bizim herkese, yasalar ölçüsünde, yetkimiz çerçevesinde yardımcı olacağımızı duyuruyorum" dedi.

 

Kentsel dönüşüm başladı Erzurum'un alt yapısının yanında, kentsel dönüşümünde de büyük bir hareket başlattıklarını söyleyen Başkan Sekmen, TOKİ'nin Eski Mal Pazarı ve Ilıca'da, Çevre Bakanlığı'nın da Mahallebaşı, Şehitler, Abdurrahman Gazi ve çevresinde büyük dönüşüme başladığına vurgu yaparak şunları kaydetti: "Biz de Belediye olarak Gölbaşı ve Iiasani Basri'nin üst tarafı, İstanbul Kapı ve Eski Mal Meydanı'nın üzerindeki diğer muhtelif yerlerde olmak üzere kentsel dönüşüme başlıyoruz. Kimseyi mağdur etmeden, evi, arsası olanları konut sahibi yapacağız. Dileyenler de konut ve arsaları karşılığında paralarını alabilecekler." Asgari ücretle çalışan, kirada oturanların da kira öder gibi sosyal konut sahibi olabileceğini söyleyen Başkan Sekmen, "Şehit ve gazilerimizi, clul ve yetimlerimiz ile kimsesizleri de yine bu şekilde devletin imkanlarından faydalandırmak suretiyle konut sahibi yapacağız" diyerek müjde verdi.

 

Erzurum'u yemden Doğu'nun bir numarası haline getiriyoruz Erzurum'un, hayvancılıkta deri sanayi, et sanayi ve süt sanayinde önemli aşamalar kaydedeceğini belirten Başkan Sekmen, hayvancılık bakımından da Erzurum'u doğunun yeniden bir numarası haline getireceklerini kaydederek, "Gerek Hayvan Borsamız, gerekse Et Entegre Tesislerimizle ilgili önemli yatırımları Erzurum'da gerçekleştiriyoruz." dedi. 

Erzurum'un, Allah'ın verdiği çok sayıda nimeti barındırdığına dikkat çeken Başkan Sekmen, Termik Santral kurma çalışmalarında önemli aşamalar kaydettiklerini ve güneş enerjisi alanında da çalışmalar yaptıklarını ifade etti. 


"Erzurum yatırım, üretim ve dönüşüm merkezi oluyor"


 Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Erzurum'u yeniden canlandırma gayreti içerisinde olduklarını açıkladı. Erzurum'u yeniden Doğu'nun ve Ortadoğu'nun merkezi yapmak için çalıştıklarını vurgulayan Başkan Sekmen, "Erzurum'da büyük bir belediyecilik hizmeti başlamıştır. Erzurum'u yatırım ve üretim merkezi haline getirebilecek önemli yatırımları başlatıyoruz" dedi. 

Büyük yatırımlar yapıldı Bundan 40-50 yıl önce Erzurum'un çok daha farklı olduğunu hatırlatan Başkan Sekmen, "Fakat geçen yıllar içerisinde değişen dünya şartlarına Erzurum ayak uyduramamış. Ak Parti hükümetleri döneminde alt yapı olarak yol, enerji, spor tesisleri, sağlık tesisleri, eğitim tesisleri alanında büyük yatırımlar yapıldı. Ancak buna diğer sektörler ayak uyduramadı. Şimdi bizimle beraber bu yeni dönemde özel sektör, belediye ve kamu kuruluşları ' el ele vererek Erzurum'u yeniden canlandırmanın gayreti içerisindeyiz. Hayvan yetiştiriciliğinde, kış ve yaz turizminde, termal turizmde, madencilikte ve buna uygun olarak oyuncak sektöründe, sağlık sektöründe ve ilaç sektörüne yakın sektörlerde büyük bir aşama kaydediyoruz." diye açıklamalarda bulundu. 


Erzurum Pusula Gazetesi


Geri Dön