19 / 04 / 2024

Erzurum Şehitler Mahallesi'ndeki sosyal konutlar tamamlandı!

Erzurum Şehitler Mahallesi'ndeki sosyal konutlar tamamlandı!

Erzurum Büyükşehir Belediyesi’nin Şehitler Mahallesi’nde yapımını tamamladığı toplam 128 daireden oluşan konutlar, Şehitler Mahallesi’nde bu yıl daha da hız kazanarak, kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında kullanılacak...



Erzurum’un Yakutiye ilçesine bağlı Şehitler Mahallesi’nde kentsel dönüşüm heyecanı doruğa ulaştı. Büyükşehir Belediyesi’nin mahallede yapımını tamamladığı sosyal konutlar, sahiplerini bu yıl içerisinde bulacak. Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, “Sosyal konutlarımızı, kentsel dönüşüm çalışmalarımız kapsamında Şehitler Mahallesi’ndeki mülk sahipleri için değerlendireceğiz. Evlerini kamulaştıracağımız vatandaşlarımızdan isteyene kamulaştırma bedeli ödeyeceğiz, isteyene yaptırdığımız konutlardan daire vereceğiz. Amacımız hem kentsel dönüşüme hız kazandırmak, hem de vatandaşlarımız için yeni yerleşim birimleri oluşturmaktır” dedi.


KÜÇÜKLER: ERZURUM’UN EN GÖZDE YAŞAM ALANLARINI OLUŞTURUYORUZ… 

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, Şehitler Mahallesi’nin, gecekondu yoğunluğu bakımından Erzurum’un en sıkıntılı bölgelerinden birisi olduğuna dikkati çekerek, “Büyükşehir Belediyesi olarak, yeni imar ve yerleşim alanları açmak yerine, gecekonduların yoğun olduğu bölgelerde kamulaştırma yapıyoruz. Şehrin birçok bölgesinde yürüttüğümüz kamulaştırma çalışmaları gibi, Şehitler Mahallesi’nde de kamulaştırma yapmıştık. Geçtiğimiz yılın Mayıs ayında inşaatına başladığımız konutlarımızı tamamladık, çatısını vurduk. Havaların ısınmasıyla birlikte yarım kalan mantolama işlemini de tamamlayarak daireleri oturulabilir duruma getireceğiz. Şehitler Mahallesi’nde inşa ettiğimiz sosyal konutlar, gelecek yıllarda bahse konu bölgeyi Erzurum’un incisi haline getirecek.” diye konuştu. 


Şehitler Mahallesi’nde ilk etapta 2 blok halinde 128 daire üretildiği bilgisini veren Başkan Küçükler, “Konutlarımız 1+1, 2 ve 3+1 şeklinde inşa edildi. Konutlarımızın tamamlanmasıyla birlikte mahallede yıllardır özlemi çekilen kentsel dönüşüm hareketi hız kazanmış oldu. Bu proje bir zamanlar hayaldi, ama biz şimdi bunu gerçeğe dönüştürdük” şeklinde konuştu. 


SOSYAL KONUTLAR, KAMULAŞTIRMA SÜRECİNDE KULLANILACAK 

Büyükşehir Belediyesi’nce yaptırılan sosyal konutların, gecekondu ıslahı kapsamında çok büyük bir ihtiyaca cevap vereceğine dikkati çeken Başkan Küçükler, “Sosyal konutlarımız, bu bölgedeki kamulaştırma çalışmaları sürecinde gecekonduları ıslah edilecek olan vatandaşlarımızın ihtiyaçlarına binaen kullanılacak. Yani dileyen vatandaşlarımıza mülkleri için kamulaştırma bedeli ödeyeceğiz; dileyen vatandaşlarımıza da, konutlarımızdan daire vereceğiz. Böylece bu bölgede bir yandan yıkım suretiyle kamulaştırma çalışması yapılırken, diğer tarafta yeni ve oldukça modern bir yapılaşma süreci işleyecek” diye konuştu. 


Başkan Küçükler, yeni çıkan kentsel dönüşüm kanunu sayesinde Erzurum’daki çarpık yapılaşmayı ortadan kaldırıp modern bir şehir oluşturma sürecinin daha da hız kazanacağının altını çizerek, “Büyükşehir Belediyesi olarak halihazırda devam eden çok sayıda kamulaştırma çalışmamız var. Mal Meydanı ve Palandöken Caddesi kamulaştırmaları, bu yöndeki en önemli adımlarımızı teşkil ediyor. Ayrıca bilindiği üzere Kale çevresinde uygulamaya başladığımız ‘Kültür Yolu’ projesiyle de, şehir merkezine nefes aldıracak, Erzurum’u adeta yeniden inşa edeceğiz” dedi. 


Erzurum Büyükşehir Belediyesi


Geri Dön