19 / 04 / 2024

Erzurum'a 3 bin 532 konut yeni konut müjdesi!

Erzurum'a 3 bin 532 konut yeni konut müjdesi!

Erzurum projeleriyle ilgili önemli açıklamalar yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, toplam yatırım değeri 1,5 milyar TL'ye ulaşan toplam 3 bin 532 konutun inşasına sosyal bölümleriyle beraber sürdürdüklerini söyledi.



Erzurum Şehir Hastanesi, İl Emniyet Müdürlüğü hizmet binası açılış törenine katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Erzurum'da hayata geçirilen konut projeleri ile ilgili önemli açıklamalar yaptı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan Erzurum'da hayata geçirilen konut projeleri ile ilgili bazı bilgiler verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Erzurumlulardan büyük ve güçlü Türkiye'nin inşası için destek talep ederken öyle başkaları gibi kuru sıkıp atıp tutmadıklarını dile getirerek, şöyle konuştu:

"Bizim arkamızda 19 yıllık eser ve hizmet müktesebatımız var. Mesela son 19 yılda Erzurum'a toplamda ne kadar yatırım yaptık biliyor musunuz? Eski rakamla 30 katrilyon, yeni rakamla 30 milyar. Eğitimde 3 bin 804 adet yeni derslik kazandırdık. Atatürk Üniversitesi bünyesinde açık öğretim fakültesini kurduk. Erzurum'a ikinci devlet üniversitemiz olarak Erzurum Teknik Üniversitesi'ni kazandırdık. Yüksek öğrenim öğrencileri için 14 bin 148 kişi kapasiteli yurt binaları açtık. Şehrimizin çeşitli yerlerinde 52 spor tesisi inşa ettik. Sosyal yardımlarda Erzurum'daki ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza bugüne kadar yaklaşık 5 milyar lira tutarında kaynak aktardık. Sağlık alanında toplamda 2 bin 17 yatak kapasitesine 25 hastane ile birlikte 103 adet sağlık tesisi yaptık."

Erzurum a 3 bin 532 konut yeni konut müjdesi!

Merakla beklenen şehir hastanesi projesinin resmi açılışını da gerçekleştirdiklerini kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, Erzurum'da da Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı eliyle hayata geçirdikleri 10 bin 22 konut ile beraber dükkanlar, ticaret merkezleri, millet bahçeleri, okullar,hastaneler, camiler stadyumdan oluşan çok sayıda tesisi vatandaşların hizmetine açtıklarını kaydetti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, toplam yatırım değeri 1,5 milyar TL'ye ulaşan toplam 3 bin 532 konutun inşasına sosyal bölümleriyle beraber sürdürdüklerini söyledi.


Geri Dön