26 / 04 / 2024

Erzurum'da 22 bölgede kentsel dönüşüm sürüyor!

Erzurum'da 22 bölgede kentsel dönüşüm sürüyor!

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, yaptığı hizmetlerle ‘Yerel Yönetimde Değişimin Mimarı’ unvanını elde etti. Başkan Sekmen, reform niteliğindeki faaliyetlerini SABAH’a anlattı.



İstanbul’da üç dönem belediye başkanlığı yapan usta siyasetçi Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, yaptığı hizmetlerle ‘Yerel Yönetimde Değişimin Mimarı’ unvanını elde etti. Başkan Sekmen, reform niteliğindeki faaliyetlerini SABAH’a anlattı.


Erzurum Büyükşehir Belediyesi tarafından il genelinde 22 bölgede 7 milyon metrekarelik alanda kentsel dönüşüm çalışması yapıldı. Başkan Mehmet Sekmen, en önem verdiği ve kentsel dönüşümde yıldız projelerinden biri olan Şehristan İstanbulkapı Konutları'nı şöyle anlattı:


22 DEĞİŞİK BÖLGEDE ÇALIŞMA

"Büyükşehir'in iştiraklerinden ERKONUT A.Ş. ile Halkbank iştiraklerinden Halk Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş.'nin işbirliğinde gerçekleşecek olan projemizin temelini geçtiğimiz hafta attık. Erzurum kentsel dönüşümde reform dönemi yaşıyor. Bilgi ve iletişim teknolojilerindeki gelişmelerin etkisiyle değişen dünyada kentler, kendilerini fiziksel sınırlarının ötesinde dünyaya anlatmak gereği duymakta. Göreve geldiğimiz gün Erzurum'un kendisini Türkiye ve Avrupa'ya anlatması için en önemli çıkış noktasının, medeniyet tasavvuru ölçüsünde bir kentsel dönüşüm çalışması olacağı kanaatine vardık. Türkiye'de model teşkil eden yöntemler ışığında şehrin tarihi dokusunu koruyarak Erzurum ili sınırlarında 22 değişik bölgede kentsel dönüşüm çalışması yapmaktayız. Bu dönüşüm ile birlikte şehrin tarihi hüviyetini, sosyal, ekonomik ve kültürel varlıklarını koruyarak, işlevsiz alanları ve plansız gelişen kent dokularını ihya edip yeni imar planlarıyla düzenli ve çağdaş bir görünüme kavuşturmayı hedefledik. Binlerce yıllık köklerden gelen tarih ve kültür şehri Erzurum'a bugün yeni bir yaşam alanı kazandırmak için sizlerle bir arada bulunuyoruz. Önce şunu ifade edeyim, 'Belediye konut işiyle ilgilenir mi? Acaba belediyenin, kamunun bu işlerle ilgilenmesi özel sektörü engeller mi?' diye düşünülebilir. Hemen ifade edeyim ki, Büyükşehir Belediyesi'nin veya kamunun bu işlerle ilgilenmesi özel sektörümüzü engellemek yerine teşvik eder. Biz özel sektörle beraber konut yapımını Erzurum'da devam ettireceğiz. İnanıyoruz ki bu konut yapımı şehrimize bir vizyon, bir misyon hatta marka kazandıracak. Hele hele bunu Halkbank ve Halk Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı ile beraber yapmamız şehrimize ayrı bir hüviyet, ayrı bir önem kazandıracak."


Sabah 



Geri Dön