19 / 04 / 2024

Erzurum'daki atlama pistlerinin onarımı devam ediyor!

Erzurum'daki atlama pistlerinin onarımı devam ediyor!

25. Dünya Üniversiteler Kış Oyunları'nda çöken kayakla atlama pistlerinin onarımında, altyapı çalışmaları tamamlandı. Taşkesenligil: "Atlama kulelerimiz eski halinden çok daha güzel, modern ve güçlü bir tesis haline gelecek" dedi.



Erzurum'un ev sahipliğinde 2011 yılında düzenlenen 25. Dünya Üniversiteler Kış Oyunları'nda kullanıldıktan 3 yıl sonra heyelan sonucu çöken kayakla atlama pistleri, 2017 Avrupa Gençlik Kış Olimpiyatları Festivali'ne hazır hale getirilecek. 


Palandöken ilçesindeki Kiremitlik Tepe'de bulunan kayakla atlama kulelerinin 2014 Temmuz ayında çöken pistlerinin yeniden inşası için yaklaşık 10 aydır süren altyapı çalışmaları tamamlandı. Zemin, proje aşamasında belirlenen miktar ve derinliğin de üstüne çıkılarak 45 metre derinliğe inen 931 fore kazığın kullanıldığı çalışmalarla, yeni pistlerin inşası için hazır hale getirildi. 


Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fuat Taşkesenligil, AA muhabirine yaptığı açıklamada, geçen yıl meydana gelen çökmenin ardından titiz bir çalışma yürütülerek, kuleler ve inşa edilecek yeni pistlerin güvenliğinin tam olarak sağlandığını ifade etti. 


 


- "Gelecek yıl hazır hale gelecek"  


 


 Bundan sonraki aşamada, pistlerin yapımı için bu ay sonunda ihaleye çıkılacağını belirten Taşkesengil, şunları kaydetti: 


"İhalenin ardından kulelerimiz önümüzdeki yıl yaz aylarında üst yapı peyzaj ve çelik konstrüksiyon çalışmalarının tamamlanmasıyla faaliyete geçerek kesinlikle 2017 Avrupa Gençlik Olimpik Kış Oyunları'ndan önce hazır olacak. Atlama kulelerimiz eski halinden çok daha güzel, modern ve güçlü bir tesis haline gelecek."


Önceki pistlerin çökmesine ilişkin ihmal iddialarını da değerlendiren Taşkesenligil, bu konuda yapılan incelemede, ilk inşaat sürecinde herhangi bir ihmale rastlanmadığını hatırlatarak, çökmenin tümüyle toprağın sıkışmamış yapısından kaynaklandığını sözlerine ekledi.


AA


Geri Dön