19 / 04 / 2024

Erzurum'un yüzen adalarına turizm yatırımı!

Erzurum'un yüzen adalarına turizm yatırımı!

Erzurum'un Tortum ilçesindeki Zökün Gölü'nde bulunan yüzen adalar turizme kazandırılıyor...



Erzurum'un Tortum ilçesindeki Zökün Gölü'nde bulunan "yüzen adalar"ın turizme kazandırılması için başlatılan yatırım çalışmaları hız kesmeden sürüyor.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Vali Okay Memiş, şehir merkezine 54 kilometre mesafedeki ilçenin Söğütlü Mahallesi'nde bulunan Zökün Gölü'nde yer alan  6 yüzen adalarda başlatılan çalışmaları yerinde denetledi. Çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi alan Vali Memiş, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, yüzen adaların Valilik, Büyükşehir Belediyesi, Tortum Kaymakamlığı ve Tortum Belediyesinin ortaklaşa yapacağı çalışmalarla ülke ve kent turizmine kazandırılmasını hedeflediklerini belirtti.

Büyükşehir Belediyesi ve Orman Bölge Müdürlüğünün iş makineleriyle adalarda hummalı çalışma yürüttüğünü dile getiren Memiş, yüzen adalara kadar tur otobüslerinin rahatlıkla gidebileceği yolun bitirildiğini, asfaltının da kısa sürede yapılacağını müjdeledi.

Yüzen adalardaki projeyi Valiliğin yanı sıra ilgili kuruluşlarla hayata geçireceklerini dile getiren Memiş, konuyla ilgili olarak şöyle konuştu:

"Yüzen adalarda nefis bir doğal park, doğal yaşam alanı yapıyoruz. Hayalimiz, Türkiye'nin büyük tur firmalarının otobüslerinin Erzurum'dan gelerek burada araçlarını park edip gezmesi. Burada bir restoran ve kafe yapacağız, piknik alanları ve bungalov evler olacak. En az 200-300 kişi de istihdam edilecek. İstihdamı çok önemsiyoruz çünkü turizm demek, istihdam demek. Bu projelerin hayata geçtiğini hep beraber göreceksiniz."


Geri Dön