25 / 04 / 2024

Esas Holding, 3 yılda 1 milyar dolarlık proje geliştirmeyi hedefliyor!

Esas Holding, 3 yılda 1 milyar dolarlık proje geliştirmeyi hedefliyor!

Londra'da 7 AVM ve 11 ofis binasına imza atan Esas Holding'in yurtdışı yatırımları sürüyor. Şirketin hedefi ise, 3 yıl içinde 1 milyar dolarlık proje geliştirmek...



Gayrimenkulde stratejisini yurtdışında satın alma, Türkiye'de sıfırdan yatırım üzerine oluşturan Esas Holding, İngiltere ve Almanya'da yatırımlarına devam edecek.

Şimdiye kadar İngiltere yatırımlarının 485 milyon sterline mal olduğunu belirten Esas Gayrimenkul Yönetici Ortağı Kazım Köseoğlu, hedeflerinin 3 yıl içinde yurtdışı ortaklarla birlikte 1 milyar dolarlık yatırıma imza atmak olduğunu söyledi. Londra'da 7 AVM ve 11 ofis yatırımından 45 milyon sterlin gelir elde ettiklerini belirten Köseoğlu, "3 yabancı ortakla birlikte martta İngiltere'de 3 AVM projesi daha satın aldık. Toplam 250 milyon sterline mal olan projelerin yıllık 22 milyon sterlin kira geliri bulunuyor. 3 ay önce de Londra'da ortaksız olarak bir ofis binası aldık" diye konuştu.

3. PROJE YOLDA

Kurtköy'deki ilk projesi Aeropark'ı tamamlayan Esas Gayrimenkul'ün Türkiye'ye en az 100 milyon euro yatırım hedefi olduğunu söyleyen Köseoğlu, 50 milyon dolarlık Maltepe Ofispark'ı 2014'iin son çeyreğinde tes lim edileceğini belirtti. Üçüncü projeyle ilgili çalışmalara başladıklarını aktaran Köseoğlu, "Ofispark'taki ofisleri satmakla, kiralamak arasında kaldık. İşi çevirmek için paraya ihtiyacımız yok. O yüzden kiralama yöntemine gideceğiz" dedi.

10 ilde 10 alışveriş merkezi

ESAS Gayrimenkul olarak ofis ve alışveriş merkezi yatırımlarına yoğunlaştıklarını kaydeden Köseoğlu, toplu konutlarla rekabete girmek istemediklerini söyledi. 10 ilde 10 AVM projesi gerçekleştireceklerini söyleyen Köseoğlu, yıl sonuna kadar üç ilde inşaata başlayacaklarını, 200 milyon dolarlık yatırım yapacaklarını ve AVM'leri 2015'in ilk çeyreğinde açacaklarını söyledi.

Pegasus kiracısı olacak

KÖSEOĞLU, Aeropark'ta 28 bin metrekarelik ofis alanının 10 bin metrekaresini Pegasus'a, 16 bin metrekaresini de Netaş'a kiralayarak son 3-A yılın en büyük ofis kiralamasını yaptıklarını söyledi.


Sabah

Geri Dön