19 / 03 / 2024

Esenboğa Havalimanı Metrosu için ihaleye çıkılacak!

Esenboğa Havalimanı Metrosu için ihaleye çıkılacak!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İkinci 100 Günlük İcraat Programı kapsamında Ankara'da hayata geçirilecek 7 önemli projeyi açıkladı. Buna göre, Enseboğa Havalimanı Raylı Sistem Bağlantısı için 100 gün içerisinde ihaleye çıkılacak.



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan İkinci 100 Günlük İcraat Programı'nda  Ankara  için 7 proje yer aldı.

Haber Ankara'dan Dilvin Kaygusuz Karabulut'un haberine göre, İkinci 100 Günlük İcraat Programı kapsamında açıklanan projeler sanayi, sağlık, ulaşım gibi pek çok önemli projeyi kapsıyor. 

İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanan ve Ankara'ya değer katacak 8 proje:

 1- ESENBOĞA METROSU:

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatıyla yapılan Akyurt'taki fuar alanı ve yine aynı bölgedeki Otonomi'nin de yanından geçecek olan metro, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından yapılacak. İcraat programına göre; 26.2 kilometrelik Esenboğa Havalimanı Raylı Sistem Bağlantısı için 100 gün içerisinde ihaleye çıkılacak.

2- CSO KONSER SALONU:

Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası'nın (CSO) bitmeyen senfoniye dönen bina inşaatı için de önemli bir adım atıldı. Yapımına 1992 yılında başlanan, 500 kişilik küçüksalon,  2 bin kişilik büyük salon ile koro-sanatçı binaları, VİP salon, 800 kişilik kafeterya ve kapalı otoparkı bulunması planlanan bina inşaatı, icraat programına göre 100 içerisinde tamamlanma oranının yüzde 70 seviyesine getirilecek.

3- SARAÇOĞLU MAHALLESİ:

İkinci 100 Günlük İcraat Programı'nda Saraçoğlu Mahallesi de yer aldı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı bünyesinde, tarihi geçmişine uygun olarak yenilenmesi hedeflenen Saraçoğlu Mahallesi Projesi için 100 gün içerisinde ihaleye çıkılacak. Projenin 13 Aralık'ta yapılması planlanan arsa ihalesinin ilk oturumu iptal edilmişti.

4- SANAYİ ALANLARI:

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından, Ankara'da bilinen alanların 'Sanayi Alanı' olarak imar planları yapılacak ve yatırımcı kurum, kuruluş ve belediyelere devri gerçekleştirilecek.

5- TEDAVİ MERKEZLERİ:

Sağlık Bakanlığı tarafından, Bilkent Şehir Hastanesi bünyesinde ileri rehabilitasyon hizmeti veren 300 yataklı FTR hastanesi açılacak.

Ayrıca, Ankara ve İstanbul'da 2 adet multidisipliner tedavi ve referans merkezi kurulacak.

6- DÖKÜMCÜLER OSB:

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı kredisi ile desteklenen Ankara Dökümcüler Organize Sanayi Bölgesi (OSB) projesinin altyapısı tamamlanarak, yatırımcının hizmetine sunulacak.

7- SİVAS YHT HATTI:

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından Ankara-Sivas YHT hattında serimi tamamlanan tek hat uzunluğu 450 kilometreye çıkarılacak.


Geri Dön