19 / 04 / 2024

Esenboğa'ya "Yabancı Konuklar Köşkü" yapılacak

Esenboğa'ya

Esenboğa Havalimanı'ndaki mevcut "Yabancı Konuklar Köşkü"nün yetersiz kalması üzerine DMHİ Genel Müdürlüğü, proje çalışması başlattı



AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, Türkiye'ye gelen yabancı devlet adamlarının karşılandığı ve uğurlandığı, ayrıca Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yurt içi ve yurt dışı seyahatlerinde kullandığı Esenboğa Havalimanı'ndaki mevcut "Yabancı Konuklar Köşkü"nün yetersiz kalması üzerine Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DMHİ) Genel Müdürlüğü, proje çalışması başlattı.

Projenin tamamlanması üzerine, ihale şartnamesini de hazırlayan DHMİ Genel Müdürlüğü, Esenboğa Havalimanı'na yeni "Yabancı Konuklar Köşkü" yapılması için Mart ayına kadar ihale ilanına çıkacak.

İhale ilanına çıkıldıktan 40 gün sonra, firmalardan mali teklifler alınacak. İhalenin tamamlanmasının ardından, bu yıl içinde inşaat çalışmalarına başlanması bekleniyor.

Projeye göre, yeni "Yabancı Konuklar Köşkü", Esenboğa Havalimanı'ndaki CIP salonunun yanına inşa edilecek.
AA

Konuyla ilgili basında çıkan diğer haberler

Esenboğa'ya yabancılar için yeni köşk yapılacak

Esenboğa Havalimanı'ndaki mevcut `Yabancı Konuklar Köşkü'nün yetersiz kalması üzerine DMHİ Genel Müdürlüğü, proje çalışması başlattı. Karar, Türkiye'ye gelen yabancı devlet adamlarının karşılandığı ve uğurlandığı, ayrıca Cumhurbaşkanı Gül ile Başbakan Erdoğan'ın yurtiçi ve yurtdışı seyahatlerinde kullandığı Esenboğa Havalimanı'ndaki mevcut `Yabancı Konuklar Köşkü'nün yetersiz kalması üzerine alındı. 
Müdürlük, mart ayına kadar ihale ilanına çıkmayı ve inşaatı da bu yıl içinde tamamlamayı planlıyor. Hazırlanan projeye göre, yeni köşk, Esenboğa Havalimanı'ndaki CIP salonunun yanına inşa edilecek.

Ankara'da uçaklar için hangar inşa edilecek
Tusaş Ankara'da uçak hangarları ve altyapı inşaatı yaptırma kararı aldı. Açıklamaya göre,  Ankara  Akıncı tesislerinde yapılacak inşaat için ihale dokümanının 1.000 TL karşılığında 24 Şubat'a kadar alınması gerekiyor. Açıklamada ihaleye katılmak isteyenlerin tekliflerini 11 Mart'a kadar TUSAŞ'a bildirmesi gerektiği belirtildi.
Tebernüş Kireçci


Geri Dön