26 / 04 / 2024

Esenler Otogarı İBB Emlak Müdürlüğü'ne geçti! 

Esenler Otogarı İBB Emlak Müdürlüğü'ne geçti! 

Esenler Otogarı İBB Emlak Müdürlüğü'ne geçti. Yüzlerce dükkan, ofis ve yazıhane bulunan otogardan dev kira geliri bekleniyor. 



9 Eylül Pazartesi günü, İstanbul Büyük Şehir Belediyesi, otobüs giriş çıkışları dahil Esenler Otogarı'nın tüm envanterini üzerine aldı. Esenler Otogarı daha önce AVTER şirketi tarafından işletiliyordu. 

Cumhuriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre, Esenler Otogarı’nda 168 otobüs firması yazıhanesi, yüzlerce dükkan ve ofis, 2 otel, 2 akaryakıt istasyonu bulunuyor. İBB Emlak Müdürlüğü, önümüzdeki günlerde bu kısımları devralıp kira geliri elde etmeyi planlıyor.
 

Ayrıca, otogarın devredilmesinden sonra giriş-çıkış ücretlerinden indirim yapıldı. 130 TL olan ücretler 80 TL'ye düşürüldü. 

Eski işletmeci AVTER'in sözleşmesi 5 Mayıs 2019 tarihinde bitmişti. Ancak otobüs gişeleri teslim edilmemiş ve otoparkların İBB’ye bağlı İSPARK’a devrinin ardından 8 Ağustos’ta yalnızca binek araçların giriş çıkış yaptıkları bölgedeki dubalar sökmüştü. İBB’den Uluslararası Anadolu ve Trakya Otobüsçüler Derneği ile AVTER’e ihtarname gönderilmişti. İhtanemede otogarın işletmesinin İBB’ye devredilmesi için 3 gün süre verilmişti.


İBB'den Esenler otogar yönetimine ihtarname: 3 gün içinde teslim edin!

Esenler Otogar otoparkları İSPARK'a devredildi!


Geri Dön