27 / 04 / 2024

Esenler Otogarı'nı İBB İştiraki İBB iştiraki Boğaziçi Yönetim AŞ işletecek!

Esenler Otogarı'nı İBB İştiraki İBB iştiraki Boğaziçi Yönetim AŞ işletecek!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin mülkiyetinde olan 15 Temmuz Şehitler (Esenler) Otogarı’nın işletmesini ihaleye çıkardı. Yapılan ihaleyi yıllık 27 milyon TL bedelle İBB iştiraki Boğaziçi Yönetim AŞ kazandı.



İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) mülkiyet ve yönetiminde olan 15 Temmuz Şehitler (Esenler) Otogarı’ndaki ticari alanların 3 sene boyunca işletilmesi için ihale düzenledi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde yer alan habere göre, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Yavuz Erkut başkanlığındaki İBB Encümeni’nin Saraçhane binasında yapılan ihale açık tekli usulüyle gerçekleştirildi. İhaleye sadece İBB iştiraki Boğaziçi Konut Hizmet ve Yönetim İşletme ve Ticaret AŞ senelik 26 milyon 850 bin TL teklif verdi.

Açık artırma ile devam edilen ihalede, Boğaziçi Yönetim AŞ 15 Temmuz Şehitler Otogarı’nın ticari alanlarını 27 milyon TL yıllık bedelle ve 3 sene süreyle işletme hakkı kazandı.Otogar içerisinde bulunan otoparklar da Ağustos ayından itibaren İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin şirketlerinden İSPARK tarafından işletiliyor. Mülkiyetindeki Otogarın işletmesini 9 Eylül 2019'da teslim alan İstanbul Büyükşehir Belediyesi, temizlik çalışmalarını tamamlamış, metruk ve tehlike arz eden binaları yıkarak Otogarı güvenli hale getirmişti.

 

Esenler Otogarı'nda yıkım başladı!


Geri Dön