26 / 04 / 2024

Esenler'de 41 bin konut kentsel dönüşüme girdi!

Esenler'de 41 bin konut kentsel dönüşüme girdi!

AK Parti Genel Başkanvekili ve Başbakan Binali Yıldırım partisinin Esenler 6. Olağan İlçe Kongresi'ne katıldı. Başbakan Yıldırım burada önemli açıklamalarda bulundu. 



Başbakan Binali Yıldırım, metro hatlarının İstanbul içerisinde Büyükşehir Belediyesi, bir kısmı da Ulaştırma Bakanlığı tarafından yapıldığını, Yenikapı, Başakşehir, Beşiktaş ve Mahmutbey hatlarının yapımının devam ettiğini açıkladı. 

Devlet hastanesi ve 11 ayrı aile sağlığı merkezini Esenler'e kazandırdıklarını da dile getiren Başbakan Yıldırım, çalışkan kentin en güzel şehir meydanının da Esenler'e yapıldığını söyledi. 

Esenler de 41 bin konut kentsel dönüşüme girdi!

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, kentsel dönüşüm adına Esenler'in tamamını kapsayan dönüşüm master planının Esenler Belediyesi'nce hazırlandığını da sözlerine ekleyen Başbakan Yıldırım, kamu, özel sektör ve bireysel olarak son 5 yılda Esenler'de 41 bin konutun dönüşümünün başarıldığını, bunun büyük bir rekor olduğunu söyledi. Yıldırım sözlerine şöyle devam etti;

"En kapsamlı kentsel dönüşümün ikinci etabını da 45 bin 300 konutluk dönüşümü de burada yine başlatacağız. Esenlere özgün mimariyle 500 yataklı yeni bir eğitim araştırma hastanesi de açıyoruz. Avrupa'nın en büyük kongre merkezi de Esenler'de olacak. Engelsiz yaşam külliyesi yaparak engelli vatandaşlarımızın önündeki engelleri aşacağız. Her şey Esenler için her şey Türkiye için. Gençler, 2019 yeni bir demokrasi, yeni bir değişim için sizleri bekliyor. Hazır mısınız? Bu dönemin anahtarı sizlerin elinde, AK kadınların elinde, ana kademenin elinde, değerli yol arkadaşlarımızın elindedir. O halde hem yerel seçimlerde hem Cumhurbaşkanlığı seçiminde hem de milletvekili seçimlerinde Esenler yine İstanbul'da rekora koşmaya hazır mı? Yeni bir destan yazacak mıyız?"


Geri Dön