28 / 03 / 2024

Esenyurt-Beylikdüzü'nde 59 yeni proje inşa ediliyor!

Esenyurt-Beylikdüzü'nde 59 yeni proje inşa ediliyor!

Esenyurt-Beylikdüzü'nde proje yarışları başladı. Bölgede 59 yeni konut projesi üretim ve geliştirme aşamasında.



İstanbul'un batı yönüne gelişim aksı olan Esenyurt-Beylikdüzü, ulaşılabilir markalı konutların da merkezi haline geldi. Tekfen'den Özyurtlar'a, İnanlar'dan Babacan'a kadar konut markalarının proje geliştirme yarışma girdiği bölgede 59 yeni konut projesi üretim ve geliştirme aşamasında. Bölge, metrobüs, metro ve Yavuz Sultan Selim Köprüsü bağlantı yollarıyla gelişime açık konumda. 


Esenyurt-Beylikdüzü nde 59 yeni proje inşa ediliyor!


Mega kent İstanbul'un son yıllarda öne çıkan gelişim bölgelerinden biri de Esenyurt-Beylikdüzü hattı oldu. Büyük çaplı ve kent merkezine göre uygun fiyatlı arsa bulunabilen bölgede Tekfen'den Özyurtlar'a, Babacan'dan İnanlar'a kadar pek çok markalı konut üreticisinin projeleri yükseliyor. Geçmişte proje yoğunluğu nedeniyle fiyatlarda düşüş yaşanan bölge, metrobüs hattının hayata geçmesiyle toparlanma yaşamıştı. Günümüzde ise bölgedeki yapılaşma tüm hızıyla devam ediyor. Bölgede halen üretim ve planlama aşamasında 59 yeni konut projesi bulunuyor. 


Kent merkezinde yükselen konut fiyatları, orta ve alt gelir grubunu Esenyurt-Beylikdüzü hattına yönlendiriyor. Çünkü bölgede ortalama 3 bin 500 ile 4 bin 500 TL aralığında metrekare satış fiyatlarına sahip sosyal donatıları olan markalı konut projelerine ulaşmak mümkün. Uygun fiyatlı bu konutların satışı da hızlı oluyor. 


Bölgeyi öne çıkaran 3 faktör!


1 -Bölgede proje üretmeye uygun boş arsa stoklarının bulunması,

 

2 -İstanbul'un merkezine göre daha ulaşılabilir fiyatlı projeler üretilmesi, 


3 -Üçüncü Köprü bağlantı yolları, metro gibi ulaşım projeleriyle değerinin artma beklentisi. 


"Erişilebilir fiyatıyla öne çıkıyor"


Esenyurt-Beylikdüzü nde 59 yeni proje inşa ediliyor!


 CANSEL TURGUT YAZICI Eva Gayrimenkul Değerleme GM 


"Ulaşım bağlantılarının bölgeye erişilebilirliği artırması, erişilebilir fiyatlı konutların üretilebilmesi, Esenyurt-Beylikdüzü hattını öne çıkarıyor. Bu da birçok prestijli inşaat firmasının rezidans ve nitelikli konut üretmesini sağlıyor. Esenyurt'ta markalı konut piyasası aktif olarak 2006 yılında başladı ve 75 farklı firma rekabet ediyor. Beylikdüzü'nde ise markalı konut piyasası aktif olarak 2004 yılında başladı, yaklaşık 69 farklı firma rekabet etmekte. Önümüzdeki dönemde yeni ulaşım projelerinin hayata geçmesiyle bölge prim potansiyeli barındırıyor." 



Yeni projeler üretiyoruz" 

Esenyurt-Beylikdüzü nde 59 yeni proje inşa ediliyor!


TAMER ÖZYURT Özyurtlar Holding Yönetim Kurulu 


"Esenyurt-Beylikdüzü hattı, prestijli projelerle bilinirliğini artırıyor. Proje üretmeye uygun boş arsa stokunun yoğunluğu, ulaşılabilir fiyatlı projelerle öne çıkan hat gelecekte de büyüyecek. Orta ve alt gelir grubuna hitap eden bölgede projeler kolay satılabiliyor. Havalimanının Esenyurt'a yakınlığı, bölgeyi Körfez ülkeleri için cazip kılıyor, Özyurtlar olarak bölgede 15 bin konut teslim ettik, yapımı sürenlerle bu rakam 20 bine çıkacak. Daha yapılacak çok iş var. Yeni projeler üretmeye devam edeceğiz." 



SEKİZİNCİ PROJEYE BAŞLIYOR 


Babacan Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Babacan, Esenyurt-Beylikdüzü aksında şimdiye kadar yedi proje yaptıklarını ve sekizinci projelerine ise bu yılın sonunda başlayacaklarını söylüyor. Yaklaşık 10 yıldır bu bölgede olduklarını belirten Babacan, "Babacan Premium, Babacan Palas projelerimiz bölgede yer alıyor. Beylikdüzü E-5 üzerinde Marmara Park AVM karşısında 18 bin 400 m2 arazi üzerinde bin 240 konutluk yeni projemize bu yılın son çeyreğinde başlayacağız" diyor. 


İbrahim Babacan, yeni yerleşim bölgesi olması, büyük arazi stoklarıyla sosyal donatıları geniş proje üretme imkanı sunması, toplu ulaşım akslarına yakınlığı gibi özellikleriyle bölgenin cazibesini artırdığına vurgu yapıyor. Şehir merkezinden uzak olması nedeniyle bölgede daha ulaşılabilir fiyatlarla proje üretilebildiğini belirten Babacan, "Bölgede metrekaresi 3 bin 500 ile 4 bin 500 TL aralığında sosyal donatıları olan konutlar mevcut. Böyle nitelikli konutları kent merkezinde iki katı daha yüksek fiyatlardan alabiliyorsunuz. Bu da insanları bu bölgeye çekiyor" yorumunu yapıyor. 


GELİŞİM DEVAM EDECEK 


Büyüyen nüfusu, gelişen altyapısı ve konumu nedeniyle markalı konut projelerinin üssü haline gelen Esenyurt-Beylikdüzü hattındaki gelişimin önümüzdeki 10 yıllık süreçte de devam etmesi bekleniyor. Özyurtlar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Özyurt, özellikle Esenyurt'un gelişime oldukça açık bir bölge olduğuna dikkat çekiyor. Özyurt, zaman içinde büyük prim yapması beklenen bu bölgeye yerli ve yabancı pek çok yatırımcının ilgi duyduğunu, özellikle Suudi Arabistan, Körfez ülkeleri ve Ortadoğu'dan gelen yatırımcıların ilk tercihinin Esenyurt olduğunu söylüyor. 


Tamer Özyurt, ulaşım imkanlarıyla dikkat çeken bölgede ofis ve rezidans projelerine de ihtiyaç duyulduğuna işaret ediyor. Özyurt, "Özyurtlar olarak ofis ve rezidans ihtiyacına cevap vermeye başladık ve bu yatırımlarımıza önümüzdeki dönemde de devam edeceğiz. Bölgedeki altı projemizin satışları devam ediyor. Daha yapılacak çok iş var. Lansmana çıktığımız Ödül İstanbul projesinin işlerine yeni başladık. Meydan Ardıçlı projemizin lansmanını yapacağız. Projede ön satışlara başladık" diyor. 


ULAŞTIRMA ETKİSİ 


D100 ve TEM bağlantı yollarıyla ulaşılabilir bir konumdaki bölgenin giderek gelişmesinde altyapı yatırımlarının ve geliştirilen markalı konut projelerinin de etkisi bulunuyor. İstanbul Üniversitesi, Esenyurt Üniversitesi gibi üniversitelerin varlığı da genç nüfusun bölgeye olan ilgisini artırıyor. 1+0, 1 + 1, 2+1 daire tipleri öğrenciler ve yalnız yaşayan beyaz yakalı kesim tarafından talep gö rüyor. Yeni projelerde 2+1, 3+1 gibi konut tiplerine de ağırlık veriliyor. Beylikdüzü ise 2+1, 3+1 ve 4+1 konutları tercih eden ailelerin ilgi gösterdiği bir bölge niteliğinde. 


Kanal İstanbul'a, Üçüncü Havalimanı'na ve Yavuz Sultan Selim Köprüsü bağlantılarına olan yakınlığı ile bölge, İstanbul'un gelecek vaat eden yerleri arasında gösteriliyor. Mahmutbey-Bahçeşehir-Esenyurt metro hattı, Kirazlı-Başakşehir-Olimpiyatköy ve Kabataş-Mahmutköy raylı sistem hattı, Bakırköy-AvcılarEsenyurt-Beylikdüzü-Büyük-çekmece (TÜYAP) metro hattı ile bölgeye ulaşımın rahatlaması ve konut fiyatlarının yukarı yönlü bir ivme kazanması bekleniyor. 


Ekonomist 


Geri Dön