16 / 04 / 2024

Esenyurt Expo 2015'in tarihi belli oldu!

Esenyurt Expo 2015'in tarihi belli oldu!

Esenyurt Belediyesi ve ESİDER tarafından düzenlenen Esenyurt Expo 2015 Sanayi Etkinliği'nin tarihleri belli oldu. Peki Esenyurt Expo 2015 ne zaman ve nerede düzenlenecek? İşte cevaplar...



Esenyurt Belediyesi ile Esenyurt Sanayici Ve İşadamları Derneği (ESİDER) işbirliğiyle düzenlenen Esenyurt Expo 2015 Sanayi Etkinliği, 26-27-28 Mart 2015 tarihlerinde Esenyurt Nikah Sarayı'nda gerçekleştirilecek. 


Necmi Kadıoğlu'nun fuar mektubu!


Esenyurt sanayicisini buluşturacak olan Esenyurt Expo 2015'le ilgili olarak bir mektup kaleme alan Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu'nun fuarla ilgili mesajı şöyle;


"Değerli sanayicilerimiz ve değerli Esenyurt halkı;


Esenyurt Belediyesi olarak, hızla gelişen ilçemizin tüm ihtiyaçlarına ivedilikle yanıt verme ve halkımıza hizmet götürme uğraşı verirken; ilçemizin büyüme ve kalkınma yürüyüşünde hayati önem taşıyan sanayi konusunda ilerici adımlar atmayı da görev biliyoruz. 


Türkiye'nin en hızlı gelişen ilçelerinden biri olan Esenyurtu’muzun nüfusu son verilere göre yüzde 12.90 oranında rekor bir artışla 624 bin 733 kişiye ulaşmıştır. Şu anda İstanbul'un nüfus bakımından 5’nci büyük ilçesi konumundayız.  Gerek gösterdiği gelişim potansiyeli gerekse günden güne cazibe merkezi olma özelliğini arttırmasıyla Esenyurt ’un, kısa zamanda önemini daha da artırması olasıdır. 


Bu çapta bir büyüme beraberinde çözülmesi gereken yeni alt yapı, istihdam, eğitim, sağlık, çevre, sosyal ve kültürel gibi birçok hizmet ihtiyacını da beraberinde getirmektedir. Bizler Esenyurt Belediyesi olarak bugüne kadar görev ve sorumluluk alanımıza giren tüm konularda elimizden gelenin en iyisini yapmak için tüm imkânlarımızı seferber ederek çalıştık, çalışıyoruz. 


Ancak bizler belediyecilik hizmetlerini sadece alt yapı hizmetlerini sunmak, çevre düzenlemeleri yapmak, temizlik, ulaşım gibi hizmetleri en kaliteli biçimde vermekten ibaret olarak görmüyoruz. İlçemizde istihdam oranını yükseltmek, vatandaşlarımızın kendi ilçelerinde iş bulma şanslarını arttırmak da bizim belediye olarak önem verdiğimiz konulardandır.


Bu noktada öncelikli olarak yapılacak iki şey bulunmaktadır. Birincisi gençlerimizi ilçemiz sınırları içinde kalifiye elemanlar haline gelebilecekleri şekilde eğitebilmektir. Diğer bir unsur ise ilçemizde bulunan sanayi firmaları ve işletmelerin gelişmelerine katkıda bulunmak ve onları daha fazla üretim yapar, daha fazla artı değer katar, vergisini öder, ihracat yapar ve daha fazla istihdam sağlar hale getirmektir. 


İlçemizin önemli bir özelliği sanayi ile kentin etle tırnak gibi uyum içinde bir arada yaşaması ve büyümesidir. İlçemizde toplam altı tane sanayi sitesi bulunmaktadır. Evren 1. Oto Sanayi Sitesi, Evren 2. Oto Sanayi Sitesi, Fatih Oto Sanayi Sitesi, Alkop Sanayi Sitesi, ISISO Sanayi Sitesi ve Mimsan Sanayi Sitesi olmak üzere tam altı tane sanayi sitesi ilçemiz sınırları içinde bulunmaktadır. Ayrıca sanayi siteleri dışında da üretim yapan sanayi firmalarımız vardır. Bu firmalarımız ciddi bir artı değer üretmekte ve ülkemiz ihracatının ciddi bir miktarını gerçekleştirmektedirler. Bugün Esenyurt, tek başına pek çok şehrimizin üzerinde bir sanayi üretim kapasitesine sahiptir. 


Bizler, ülkemizin geleceğinin üretmekten geçtiğinin bilinciyle, daha çok üreten, daha çok ihracat yapan, sanayi ürünleri noktasında dışa bağımlılığı olabildiğince azalmış bir Türkiye arzu etmekteyiz. Bu nedenle biz Esenyurt Belediyesi olarak büyük-küçük tüm sanayicilerimizi, iş adamlarımızı ve esnaflarımızı desteklemeyi görev edinmiş bulunmaktayız.  


Son yıllarda Türkiye olarak sanayi alanında hatırı sayılır gelişmeler kaydettik. Nitelik ve nicelik bakımından dünya ihracatındaki payımızı artırdık. Artırmaya da devam etmeliyiz. Yurt içinde de durum farklı değil aslında. Sanayicilerimiz kaliteli üretimleriyle çok uzun yıllardan bu yana süregelen “Türk malıysa kötüdür” algısını tersine çevirmeyi başardılar. Çoğu malın ithalinden başkasını bulmanın mümkün olmadığı günlerden, neredeyse her ürünün “Türk Malı” olanlarının da piyasada yer aldığı, hatta birçoğunun ithal muadillerine göre daha çok itibar gördüğü günlere geldik. Bizler ilçemizin barındırdığı sanayi potansiyeli, gerçekleştirdiği üretim ve yarattığı artı değerin ülke sanayisinin bu gelişimine kattıklarının bilinci ve gururuyla yolumuza devam etmekteyiz.


*10 yıl içinde Türkiye’nin ve Dünyanın önde gelen isimlerinin yatırım yapmasıyla iş ve istihdam alanı oluşan Esenyurt ‘ta yoğun işlem hacmi nedeniyle 1 bankadan ibaret olan Esenyurt bugün 50 banka ile hizmet veriyor. Buda büyümenin ve gelişimin en açık göstergesidir.   


Esenyurt Belediyesi olarak ilçemizin bu alandaki gelişimini kalıcı kılarak,  sanayicilerimizin ülke üretimindeki paylarını artırmalarına destek olma amacındayız. Tüm dünyada bunun en geçerli yöntemi, fuarlar ve sanayi etkinlikleri düzenlemektir. Günümüzde sanayinin yoğun olduğu bütün dünya şehirlerinde o şehirlerin ismi ile anılan ve zamanla uluslararası hale gelmiş sanayi fuarları olduğunu görmekteyiz. İş dünyası profesyonellerini bir araya getiren bu fuarlar o kentleri markalaştırmakta ve ticaret hacimlerine önemli oranda katkı sağlamaktadır. 


Türkiye’de bu tarz organizasyonların en önemli adresi İstanbul’dur. Ulusal ve uluslararası ölçekte fuar ve sanayi etkinlikleri İstanbul’da gerçekleşmekte ve hem firmaların büyümelerine hem de sektörel gelişimlere önayak olmaktadır. Sanayi söz konusu olduğunda İstanbul’da bir inci gibi parlayan Esenyurt’umuz, bünyesinde barındırdığı sanayi firmaları ve bu firmaların niteliği ile böylesi bir etkinliği kendi sınırları içerisinde hayata geçirmeyi fazlasıyla hak ediyor. 


Biz bu nedenle Esenyurt Sanayici ve İşadamları Derneği’nin (ESİDER) öncülüğünde gerçekleştirilecek olan Esenyurt Expo 2015 ve Esenyurt Alışveriş Festivali etkinlikleri daha fikir olarak konuşulmaya başlandığında inanın çok heyecanlandık ve bunların bir an önce hayata geçirilebilmesi için tüm imkânlarımızı seferber ettik. Esenyurt Expo 2015 Sanayi Etkinliği ile sektörlerdeki kurumlar birbirleriyle buluşma ve sektörlerindeki paydaşlarıyla iş ortaklıkları kurma imkânı bulacaklar. Bu sayede yapılan çalışmanın de etkisiyle sanayimizin daha da büyümesine katkıda bulunulmuş olacak. 


Üreticiyle halkımızı, aracı olmadan bir araya getirecek olan Esenyurt Alışveriş Festivali ise, hem firmalarımızın tüketicilerle doğrudan iletişime geçmesine hem de tüm İstanbullunun çeşitli ürünleri birinci elden çok uygun fiyatlara satın almasına olanak sağlayacak. İlçemiz adına böylesine önemli etkinlikleri hayata geçirme konusundaki katkılarından dolayı, ESİDER Yönetim Kurulu Başkanı Fevzi Torolsan ve yönetim kuruluna da teşekkürlerimizi sunmak isterim. 


İlçemizde bir ilk olarak gerçekleştirilecek olan bu organizasyonların, önümüzdeki senelerde devamlı hale geleceğinden eminiz. Bütünüyle arkasında ve destekçisi olduğumuz bu iki etkinliğin Esenyurt’umuz ve tüm Türkiye adına hayırlı olmasını diler, bu sayede üreticilerimizin sektörlerinde önemli kazanımlar elde etmesini görmekten mutluluk duyacağımızı belirtmek isteriz.


Esenyurt Belediye Başkanı

Necmi Kadıoğlu"


Geri Dön