26 / 04 / 2024

Esenyurt İnşaatçılar ve Müteahhitler Derneği kurulacak!

Esenyurt İnşaatçılar ve Müteahhitler Derneği kurulacak!

Esenyurtlu müteahhitler belediyenin de desteğiyle dernekleşiyor. Birkaç ay içinde kurulacak dernek bölgede sayıları 500’ü bulan firmaları kontrol altına alacak. Dernek, Esenyurt’ta yeni konutzede oluşmasının önüne geçecek...




İflas eden firmalar ve yarım kalan inşaatlar nedeniyle birçok konut mağdurunun oluştuğu ve yatırımcının gözünde olumsuz bir algıya sahip olan Esenyurt'ta yeni bir oluşuma gidiliyor. İstanbul'da en çok markalı konut projesinin inşa edildiği ilçe olan Esenyurt'ta olumsuz algıyı düzeltmek ve yeni mağdurların ortaya çıkmasını engellemek için müteahhitler birleşiyor. Esenyurt Belediyesi'nin öncülüğünde 'Esenyurt İnşaatçılar ve Müteaahitler Derneği' kurulacak. 


Firmalar ayrışacak Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, 'Esenyurt İnşaatçılar ve Müteaahitler Derneği' kurulması için çalışmalarının olduğunu doğrulayarak, kısa zaman içinde derneğin faaliyete geçeceğini açıkladı. Bölgenin adını markalı konutlarla duyurmasına karşın 300-400 müteahhitin faaliyet gösterdiğini ifade eden Kadıoğlu, "Kurulacak dernek sayesinde Esenyurt'ta yaşanacak mağduriyetlerin önüne geçmek istiyoruz. Bölgede artık yetersiz finansal güce sahip firmalar ile iyi iş yapan firmalar birbirinden ayrışacak" dedi. 



Vatan


Geri Dön