24 / 04 / 2024

Necmi Kadıoğlu: Esenyurt İnşaatçılar ve Müteahhitler Derneği kurulacak!

Necmi Kadıoğlu: Esenyurt İnşaatçılar ve Müteahhitler Derneği kurulacak!

İstanbul' da en çok markalı konut projesinin inşa edildiği ilçe olan Esenyurt' ta olumsuz algıyı düzeltmek ve yeni mağdurların ortaya çıkmasını engellemek için müteahhitler birleşiyor...



İFLAS eden firmalar ve yarım kalan inşaatlar nedeniyle birçok konut mağdurunun oluştuğu ve yatırımcının gözünde olumsuz bir algıya sahip olan Esenyurt'ta yeni bir oluşuma gidiliyor. İstanbul'da en çok markalı konut projesinin inşa edildiği ilçe olan Esenyurt'ta olumsuz algıyı düzeltmek ve yeni mağdurların ortaya çıkmasını engellemek için müteahhitler birleşiyor. Esenyurt Belediyesi'nin öncülüğünde 'Esenyurt İnşaatçılar ve Müteaahitler Derneği' kurulacak. 


Firmalar ayrışacak Esenyurt Belediye Başkanı Necini Kadıoğlu, 'Esenyurt İnşaatçılar ve Müteaahitler Derneği' kurulması için çalışmalarının olduğunu doğrulayarak, kısa zaman içinde derneğin faaliyete geçeceğini açıkladı. Bölgenin adını markalı konutlarla duyurmasına karşın 300-400 müteahhitin faaliyet gösterdiğini ifade eden Kadıoğlu, "Kurulacak dernek sayesinde Esenyurt'ta yaşanacak mağduriyetlerin önüne geçmek istiyoruz. Bölgede artık yetersiz finansal güce sahip firmalar ile iyi iş yapan firmlar birbirinden ayrışacak" dedi. 


Esenyurt'ta yaklaşık 8 bin konut inşa eden Özyurtlar Şirketler Grubu'nun Başkanı Tamer Özyurt, Esenyurt vizyonunu yukarı çekebilmek için böyle bir çalışmanın içinde olduklarını söyledi. Kendisinin de derneğin kurulması için çalıştığından söz eden Özyurt, "Belediye, müteahhitlere mesajlarını bu dernek üzerinden verecek" dedi. 

Esenyurt'taki olumsuz algının da yavaş yavaş dağıldığını kaydeden Özyurt, şunları söyledi: "Esenyurt'a talep kötü değil, fiyatlar da yukarı çıkmaya başladı. Metrekaresi 2 bin lira üzeri de talep görmeye başladı." 



Geri Dön