26 / 04 / 2024

Acunkent mağdurları Necmi Kadıoğlu'yla görüştü!

Acunkent mağdurları Necmi Kadıoğlu'yla görüştü!

Acunkent Mağdurları dün Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu'yla görüştü, Acunkent Mağdurları Derneği'nin sıkıntılarını dinleyen Başkan Necmi Kadıoğlu Acunkent projesinin inşaatının bitmesi için tarafların anlaşması gerektiğini vurguladı.




Acunkent Mağdurları Derneği dün Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu'yla görüştü. Başkan Kadıoğlu'na taleplerini ileten Acunkent Mağdurları Derneği Başkanı Salih Pedük ikinci bir toplantı için Necmi Kadıoğlu'ndan söz aldı. Kurban Bayramı'ndan sonra gerçekleşmesi planlanan ikinci toplantıya toprak sahipleri ve taşeron firmanın da katılması planlanıyor. 


Acunkent Mağdurları Derneği'nin sıkıntılarını dinleyen Başkan Necmi Kadıoğlu, Acunkent projesinin inşaatının bitmesi için tarafların anlaşması gerektiğini vurguladı. Eğer taraflar anlaşırsa beş yıllığına askıya alınan Acunkent projesinin inşaatı tekrar başlayacak.


Kasım 2012'de teslim edilmesi gereken Uluhan Grup Acunkent projesi için ilk kazma Mart 2010’da vurulmuştu. Fakat işler yolunda gitmeyince önce Babil Kuleleleri, ardından Acunkent'te haciz geldi. Projeden daire alan hak sahipleri evlerini kurtarmak ve haklarını aramak için sosyal paylaşım sitesi Facebook'ta "Acunkent Mağdurları" grubu altında örgütlenmiş ve çeşitli eylemlerde bulunmuşlardı. 



Ceren YÖRÜK/Emlakkulisi.com


Geri Dön