28 / 03 / 2024

Esenyurt Molla Mahmut Camii'nin temeli atıldı!

Esenyurt Molla Mahmut Camii'nin temeli atıldı!

Esenyurt Belediyesi tarafından Pınar Mahallesi Sivas Kongre Caddesinde Molla Mahmut Camii temeline ilk harç döküldü. Temel atma törenine Eski İç İşleri Bakanı ve AK Parti İstanbul Milletvekili Abdülkadir Aksu da katıldı...




Esenyurt Belediyesi tarafından Pınar Mahallesi Sivas Kongre Caddesinde Molla Mahmut Camii temeline ilk harç döküldü.

Temel atma törenine Eski İç İşleri Bakanı ve AK Parti İstanbul Milletvekili Abdülkadir Aksu, Esenyurt Kaymakamı Ekrem İnci, Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, AK Parti İlçe Başkanı Şenay Değer, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Dal, belediye başkan yardımcıları, meclis üyeleri ve çok sayıda Esenyurtlu vatandaş katıldı.

Kur’an-ı Kerim tilaveti okunmasıyla başlayan tören programı protokol konuşmaları ile devam etti. Pınar Mahalle Muhtarı Cemal Taşçı açılış konuşması yaparak, mahallesine yapılan yeni camii için ve diğer hizmetlerden dolayı Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu’na teşekkür etti.


“Müslüman’ın ibadetine engel oldular”


Muhtar Taşçı ardından söz alan Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, “ Böyle anlamlı bir temel atma töreninde bir araya geldik. Bugün artık Esenyurt ’ta belediyemiz hamdolsun vatandaştan bir kuruş para toplanmadan cami yapıyor. Belediye niye cami yapıyor. Bakınız bu ümmete ve millete, haçlı seferlerine dur diyen bu millete öyle bir sistem, bir boyunduruk vurdular. Ezen Türkçe, Kuran yasak, Hacca gitmek, Umre yasak yani Müslümanın ibadetini yaşamasına engel oldular. Devleti öyle bir hale getirdiler ki darbeler ile milleti vesayet altına aldılar.  O günden bugüne çok mücadele verildi. Her kim ki Allah’ın en mukaddes kıldığı Kâbe’yi ve onun şubeleri camileri Taksim’e benzetirse, bu Allah’ın mescidine ve dine açılan, inanmayanların açtığı bir savaştır. Müslümanların namaz kıldığı Allah’ın evim dediği yeri siz kalkıyorsunuz Taksim’e benzetiyorsunuz. Allah’ın mescitlerine dil uzatanlar, dine savaş açanlar, diyaneti kaldıracağım diyenler Allah’ın inayetine er ya da geç uğrayacaklardır. Milletimizin bu noktada devletten tam 80 yıl alacağı vardır. Artık devletimiz kanun nezdinde belediyelere sizde cami yapın diye yetki verdi. Okulları yapmak için yetki verildi. Hamdolsun artık milletimize camide okulda yapıyoruz” dedi.


“Daha güzel bir ilçe olması için çalışacağız”


Başkan Kadıoğlu ardından Esenyurt Kaymakamı Ekrem İnci söz aldı. Kaymakam İnci, “ Esenyurt ‘ta iki yıldır görev yapıyorum. Görev sürem içinde en fazla açılış ve temel attığımız bir ilçedeyim. Camiler, okullar, alt yapı, parklar, kültür ve spor merkezleri ile çok aktif olarak çalışan bir belediye başkanımız var. Bundan dolayı sayın başkanımızın bu çabalarına bizlerde destek olarak kamu kurum ve kuruluşlarımızla güzel bir ilçe olması için çalışacağız” dedi.


“Belediyecilik anlayışı böyle olmalıdır”


Kaymakam İnci ardından söz alan Eski İç İşleri Bakanı ve AK Parti İstanbul Milletvekili Abdülkadir Aksu, “ Ben Esenyurt ilçesinin hikâyesini çok iyi bilen biri olarak, burada Necmi Kadıoğlu başkanımızın özverili çabalarını yakından biliyorum.  Bugün İstanbul’un en modern, en çağdaş en yaşanabilir büyük bir ilçesi konumunu almış durumdadır. Halk ne istiyorsa belediye başkanımız Necmi Kadıoğlu yerine getiriyor. Belediyecilik anlayışı böyle olmalıdır. Necmi Kadıoğlu kardeşime çok teşekkür ediyorum ve bu güzel camimizin Esenyurtlu hemşerilerime hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” dedi.

Konuşmalar sonrasında okunan dualar ile birlikte Molla Mahmut Camisinin temeline ilk harç döküldü.

 



Esenyurt Belediyesi


Geri Dön