20 / 04 / 2024

Esenyurt palyatif bakım merkezi açıldı!

Esenyurt palyatif bakım merkezi açıldı!

Esenyurt Necmi Kadıoğlu Devlet Hastanesi bünyesinde İstanbul'un ikinci en büyük palyatif bakım merkezi açıldı. Yeni açılan palyatif bakım merkezi 40 yatak kapasitesine sahip.



İstanbul Avrupa Yakası'nın ikinci en büyük 'Palyatif Bakım Merkezi' olma özelliğini taşıyan birim, Esenyurt Necmi Kadıoğlu Devlet Hastanesi bünyesinde açıldı. 40 yatak kapasitesine sahip merkezde 1'i sorumlu uzman olmak üzere 3 hekim, 11 hemşire, diyetisyen, sosyal çalışmacı, psikolog ve diğer yardımcı sağlık personeli görev alacak. 

Sabah Gazetesi'nin haberine göre; birimin açılışında konuşan İstanbul İl Sağlık Müdürü Dr. Kemal Memişoğlu, sağlıkta 2002'den bu yana gerçekleştirilen dönüşümle dünyanın belki de gelişmiş ülkelerinin 50-60 yılda yaptıklarını 15 seneye sığdırdıklarını anlattı. 

Memişoğlu, "İstanbul'da şu an kamu hastanelerinde 448 palyatif yatağımız var. Özel sektörle beraber bu yaklaşık 600'e tekabül ediyor. Biz bunu kamuda 2019 sonu itibarıyla 600'un üzerine çıkaracağız, hedefimiz bu. Özel sektörle beraber bu sayı 800-900 arası bir şey olacak" ifadelerini kullandı. 


Geri Dön