29 / 03 / 2024

Esenyurt sağlık turizmiyle atağa kalkıyor!

Esenyurt sağlık turizmiyle atağa kalkıyor!

İstanbul'un konut ve gayrimenkul alanında merkez olan ilçesi Esenyurt şimdi de sağlık turizmiyle gündemde.Sağlık turizmi yatırımcılarının dikkatini çeken ilçe Başkanı Kadıoğlu,''Esenyurt kaplıcalar diyarı olacak''dedi.



Romatizma, eklem rahatsızlığı gibi hastalıklara şifa bulmak için artık uzaklara gitmeye gerek kalmayak. İstanbul'un hızla gelişmekte olan  ilçelerinden Esenyurt, şimdi de sağlık  turizmiyle gündeme gelecek. Üç yıl önce şans eseri bulunan termal suyla, belediye kısa süre içinde ilçede bir termal tesisi faaliyete soktu, ikinci tesis ise tamamlanmak üzere. Yabancı yatırımcıların en çok ev aldığı ilçelerin başında olan Esenyurt, şimdi sağlık turizmi yapmak isteyen yatırımcıların dikkatini çekiyor.


KADIOĞLU YATIRIMLARI  ANLATTI 


Termal yatırımlar bununla da sınırlı kalmadı. Bazı konut firmaları otel+rezidans projeleri devreye soktular. Saadetdere Mahallesi'nde bulunan termal tesisin olduIğu yere yakın bulunan bir arsa büyük bir  otel firması tarafından alındı. Termal tesislerden biri İstanbul Üniversitesi'ne diğeri ise Esenyurt Üniversitesi'ne bağlanacak. "Esenyurt kaplıcalar diyarı olacak" diyen Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, termal suyun bulunmasıyla birlikte yapılan tesisleri ve planlanan yatırımlara değindi. 



AK PARTİLİ BAŞKANLAR KAPLICALARI GEZDİ


Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu'nun ev sahipliğinde 3'ncü bölge Belediye Başkanları Esenyurt 'ta bir araya geldi. Her ay düzenli olarak bir ilçede buluşan ve bilgilerini, tecrübelerini, projeleri hakkında bilgi alışverişinde bulunan İstanbul 3'ncü Bölge AK Partili Belediye Başkanlarının Nisan ayındaki toplantısına Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu ev sahipliği yaptı.Atatürk Mahallesi termal tesisinde mevkidaşı belediye başkanlarıyla buluşan ve termal tesis hakkında bilgi veren Başkan Kadıoğlu, bölgenin yapısı ve tesisin bölgeye kattığı değeri anlattı. 


"ESENYURT. TÜRKİYE İÇİNDİR"


Konuklarını kaplıca termal tesislerinde ağırlayan Başkan Necmi Kadıoğlu; "İlçemiz artık kaplıcaları ile anılacak. Artık milletimiz Afyon'a Kızılcıhamam'a gitmeyecek. Kaplıcadan önce yaptığımız hizmetler Esenyurt içindi, bu termal tesis ise Esenyurt, İstanbul ve tüm Türkiye içindir "diyerek tüm vatandaşlarımızı termal tesislere davet etti. Esenyurt'taki iletişim toplatısına; Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağrıcı, Bahçelievler Belediye Başkanı Osman Develioğlu, Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Üysal, Güngören Belediye Başkanı Şakir Yücel Karaman, Yerel Yönetimlerden Sorumlu AK Parti İl Başkan Yardımcısı Ahmet Cin ve 3'ncü Bölgeden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Sedat ekin katılım sağladı.


YATIRIMCIYA BÜYÜK FIRSAT 


Esenyurt' Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu "Esenyurt yabancılara konut satımında sürekli zirvede bulunuyor. Zaten yatırımcının hep ilk tercihlerinden olduk. Şimdi ise otel yatırımcılarının dikkatini çektik. İstanbul'dan binlerce, yüz binlerce insan kaplıca tedavisi için uzak illere gidiyorlar. Artık buna ihtiyaç olmayacak. Kaplıcalar ve termal havuzlar sayesinde özel sektör de sağlık tesisleri yapmak için harekete geçti. Çok sayıda otel projesi yapılıyor. Bunun dışında Türkiye'nin önde gelen bir oteli Esenyurt 'ta arsa satın aldı. Satın alınan arsa termal tesisimize çok yakın. Artık Esenyurt 'la ilgili Termal otel reklamlarını sıklıkla göreceğiz." dedi. 


TÜRKİYE'NİN EN ZENGİN ŞİFALI SUYU 


Termal su tespit edildikten hemen sonra Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ve İl Özel İdaresi'nden alman gerekli izinlerle Jeotermal Kaynağa ulaşıldı. Saadetdere Mahallesi'nde yapılan sondaj çalışmasın sonucunda 1220 metreden 49,5 derecede hipertermal su bulundu. Suyun araştırılması için hemen İstanbul Üniversitesi'ne başvurduk. 


KIZILCAHAMAMDAN 15 KAT DAHA İYİ

 Esenyurt 'taki hipertermal su, mineral seviyesiyle Türkiye'nin en zengin şifalı suyu oldu. Yani; Esenyurt 'taki hipertermal su mineral seviyesi  Ankara  Kızılcahamam'ın suyundan yaklaşık olarak 15 kat seviyesi daha yüksektir. Türkiye'deki bütün termal kaynaklardan mineral olarak çok yüksek olan su, bu özelliğiyle dünyada sayılı şifalı sular arasına girmiştir. Esenyurt Belediyesi'nin termal tesislerindeki suyun mineral derecesi ve hangi hastalıklara iyi geldiğini ise İstanbul Tıp Fakültesi Tıbbi Ekoloji ve Hidroklimatoloji Anabilim Dalı'ndan Prof. Dr. M. Zeki Karagülle ile Prof.Dr. Mine Karagülle ortaya çıkardı. 


HASTALAR SİFA  ARAYACAK


Prof. Karagülle'nin hazırladığı rapora göre Esenyurt'taki termal su şu hastalıklara şifa oluyor; dejeneratif eklem hastalıkları, inflamatuar romatizmal hastalıklar, bel ve boyun ağrıları, inme sonrası dönem, ortopedik ameliyat ve sonrası dönem, sedef hastalığı, egzama, akne, her yaşta kürler, ileri yaşlılık, strese karşı kürler, aşırı kilo sorununda kürler gibi hastalıklar. 



İKİ AY BOYUNCA ÜCRETSİZ HİZMET
 

Termal tesislerimiz açıldığında iki ay süresince ücretsiz olacak. Daha sonra ise burası randevu usulüyle hizmet verecek. İstanbul Tıp Fakültesi ve Esenyurt Sağlık Bilimler Enstitüsü ile koordineli bir çalışma yapılacak. Turgut Özal Mahallesi'ndeki tesislerimizde İstanbul Üniversitesi Kıraç'taki tesislerimiz de Esenyurt Üniversitesi'nin kullanımında olacak. 



KAPLICA İSTANBUL'A RENK KATACAK


 O Termal tesislerinde aksam yemeğinde bir araya gelen belediye başkanları "Esenyurt 'un kaplıca diyarı olması istanbul'a renk katacaktır" dediler. Başkanlar. Necmi Kadıoğlu'nun yine her zaman olduğu gibi örnek alınan projeleri hayatta geçirdiğini ifade ettiler.


 
ÜNİVERSİTELER TESİSLERDEN YARARLANACAK 


O Esenyurt Turgut Özal Mahallesi'nde hemen bir tesis yapmak için harekete geçtik. Ortaya muhteşem bir eser çıktı, ikinci tesisi ise Kıraç Kuruçeşme Caddesi üzerinde yapıyoruz. Burası da bitti diyebiliriz. 

Önümüzdeki günlerde acılısını gerçekleştireceğiz. Turgut Özal Mahallesi'ndeki tesislerimizde istanbul Üniversitesi Kırac'taki tesislerimiz de Esenyurt Üniversitesi'nin kullanımında olacak.


Yeni Şafak


Geri Dön