16 / 04 / 2024

Sağlık turizmi atağına iş dünyasından destek!

Sağlık turizmi atağına iş dünyasından destek!

Sağlık turizmi atağına iş dünyasından destek geldi. Başbakan Davutoğlu'nun açıkladığı, termal turizmde 2018'e kadar 100 bin yatak kapasitesine ulaşılması hedefinin yer aldığı eylem planına iş dünyasından destek geldi.



Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun açıkladığı, termal turizmde 2018'e kadar 100 bin yatak kapasitesine ulaşılması hedefinin yer aldığı eylem planına, iş dünyasından destek geldi. Termal turizm alanında söz sahibi yatırımcılar, gözünü Avrupa ve Ortadoğu'lu müşterilere dikti.


Eylem planını AA muhabirine değerlendiren Batı Karadeniz Turizm Otelciler Derneği Üyesi Bülent Özmen, Türkiye'de termal turizm alanında büyük bir potansiyel bulunduğunu, ancak bundan yeterince faydalanılamadığını ifade etti.


Yeni projelerle bu potansiyelin geliştirilebileceğini vurgulayan Özmen, şu değerlendirmelerde bulundu:


"Termal sular sadece belli bir yaş grubuna hitap etmiyor, özellikle Avrupa'da sağlıklı insanlar da bundan yararlanıyor. Herhangi bir rahatsızlığı olmayanlar da sağlığını korumaya yönelik termal sulardan faydalanıyor. Sağlıklı tatil konsepti artık bütün dünyada revaçta. Kişiler artık tatil yaparken temiz hava, orman ve oksijen de talep ediyor."


Özmen, Başbakan Davutoğlu'nun açıkladığı eylem planının bu alanda Türkiye'nin önünü açacağını, bundan sonra daha ciddi projelerin gündeme geleceğini belirterek, "Ülkemizde sadece iç pazara değil dünyaya da hitap eden projelere ihtiyaç var. Arap dünyası ve Avrupa bu alanda ciddi bir potansiyele sahip" dedi.


Halen bu alanda 1 milyar dolarlık pazar bulunduğunu, bunun 3 milyar dolara çıkarılmasının hedeflendiğini kaydeden Özmen, "Ülkemizde termal turizm alanındaki yatak kapasitesinin 2014 sonunda 50 bine çıkması bekleniyor. Eylem planına göre ise hedef 2018'e kadar 100 bin yatak kapasitesine ulaşılması" şeklinde konuştu. 


-Sağlık turizminin geliştirilmesine yönelik eylem planı 


Sağlık turizminin geliştirilmesine yönelik eylem planıyla termal turizmde 2018'e kadar 100 bin yatak kapasitesine ulaşılması, 1 milyon 500 bin (600 bin tedavi amaçlı) yabancı termal turiste hizmet sunulması, termal turizmde 3 milyar dolar gelir elde edilmesi hedefleniyor. 


Ayrıca plan çerçevesinde medikal turizmde dünyanın ilk 5 destinasyonu içerisinde olunması, 750 bin medikal yabancı hastanın tedavi edilmesi, medikal turizmde 5,6 milyar dolar gelir elde edilmesinin yanı sıra ileri yaş turizminde 150 bin yabancı turistin Türkiye'yi ziyaret etmesi, ileri yaş turizminde 750 milyon dolar gelir elde edilmesi amaçlanıyor


AA


Geri Dön