25 / 04 / 2024

Esenyurt termal turizmin yeni merkezi olacak!

Esenyurt termal turizmin yeni merkezi olacak!

İstanbul'un yıldızı parlayan ilçelerinden Esenyurt, şimdi de sağlık turizmiyle gündeme gelecek. Üç yıl önce şans eseri bulunan termal suyla, belediye kısa süre içinde ilçede bir termal tesisi faaliyete soktu, ikinci tesis için ise hazırlıkları tamamladı.




İstanbul’un nüfus olarak en hızlı büyüyen ilçelerinden biri olan Esenyurt emlak yatırımcılarından sonra şimdi de otel yatırımcılarının radarına girdi. Özellikle ilçede bulunan termal su sayesinde çok sayıda otel projesine start verildi. Termal yatırımlar bununla da sınırlı kalmadı. Bazı konut firmaları otel+rezidans projeleri devreye soktular. Belediyenin tesislerine yakın yapılan bu projelerin de müşterilerine termal tesis imkanları sunması bekleniyor. 


KAPLICALAR DİYARI... 


Termik suyun bulunmasıyla birlikte Esenyurt Belediyesi tesis yapmak için hiç beklemeden harekete geçti. Saadetdere Mahallesi’nde temeli atılan ilk termal tesisin önümüzdeki günlerde hizmete açılması bekleniyor.  "Esenyurt kaplıcalar diyarı olacak" diyen Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, ikinci tesis için harekete geçti. Atatürk Mahallesi'nde yapılan ikinci termal havuz projesini yerinde inceleyerek dakikalarca yüzen Kadıoğlu, "Türkiye’deki termal ve kaplıcalardan 15-20 kat daha yüksek kalitede seviyesi olan hipotermal suyu sunmak için hız kesmeden çalışıyoruz" dedi. 


EN ZENGİN SULARDAN  


Esenyurt’ta bulunan hipertermal suyun mineral seviyesiyle Türkiye’nin en zengin şifalı suyu olduğunu ifade eden  Başkan Kadıoğlu, vatandaşların bundan böyle Gönen, Kızılcahamam, Afyon gibi illere gitmelerine gerek olmadığının da altını çizdi. 


Yatırımcı boş durmuyor


Esenyurt gerçekleşecek kaplıcalar ve termal havuzlar sayesinde özel sektör de sağlık tesisleri yapmak için harekete geçti. Şu anda hali hazırda büyük bir konut firmasının otel projesinin kaba inşaatının bittiği öğrenildi. Bazı şirketler de sağlık tesisi yapmak için belediyeden uygun bir yer önermesini bekliyor. Başkan Kadıoğlu, "Otel projeleri başladı. Konut firmalarının da otel+rezidans projeleri var" dedi. 


İstihdama da büyük katkı


Belediye'nin yapacağı tesislerin tamamı Esenyurt’ta yaşayan 65 yaş üstü vatandaşlara ücretsiz olacak. Kadıoğlu, "Vatandaşlarımıza şifa dağıtmanın yanında çok sayıda personele de istihdam yaratacağız" diye konuştu.



Akşam


Geri Dön