29 / 03 / 2024

Esenyurt yeni yılın ilk üç ayında gayrimenkul satış şampiyonu oldu!

Esenyurt yeni yılın ilk üç ayında gayrimenkul satış şampiyonu oldu!

Türkiye’nin rant merkezi haline gelen Esenyurt, yeni yılın ilk üç ayında gayrimenkul satış şampiyonu olarak bir rekora imza attı. Esenyurt'u Ankara'nın ilçeleri Çankaya, Keçiören ve Mamak izledi...




Türkiye’nin rant merkezi haline gelen Esenyurt, yeni yılın ilk üç ayında gayrimenkul satış şampiyonu olarak bir rekora imza attı. Esenyurt'u Ankara'nın ilçeleri Çankaya, Keçiören ve Mamak izledi.


Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü’nün verilerine göre, 2014'ün ilk üç ayında Türkiye'de toplam 307 bin gayrimenkul satışı gerçekleşti. En çok gayrimenkul satışını gerçekleştiren Esenyurt adeta para basar hale geldi çünkü bu ilçede her ay yaklaşık üç bin gayrimenkul el değiştiriyor. İstanbul'un diğer ilçeleri işlem sayısı olarak Esenyurt'a yetişemezken, Ankara'nın ilçeleri "Türkiye'nin rant merkezi"nin peşinden geliyor. İlçeler bazında bakıldığında İstanbul Esenyurt diğerlerine uzak ara fark attı. 


ANKARA'DA REKOR KEÇİÖREN'DE


Esenyurt'ta Ocak ayında 3 bin 112, Şubat ayında 2 bin 902, Mart ayında da 3 bin 32 gayrimenkul el değiştirdi. 2014'ün ilk üç ayında Esenyurt'taki toplam satış 9 bin 46'ya çıktı. Bu da Türkiye'deki satışlarının yaklaşık yüzde 3'üne tekabül etti. Esenyurt'u Ankara'nın ilçeleri takip etti. Keçiören'de ilk üç ay tapu müdürlüklerince gerçekleştirilen gayrimenkul satış sayısı 5 bin 893 oldu. Keçiören'i Mamak izledi. Mamak'ta bu rakam, 5 bin 418 olurken, Çankaya'da 4 bin 533 olarak gerçekleşti. Yenimahalle'de de 4 bin 503 gayrimenkul satışı yapıldı. Konya'nın Selçuklu ilçesindeki tapu müdürlüğü ilk üç ayda 4 bin 430 satış gerçekleştirdi. Selçuklu'yu Antalya Kepez, 4 bin 391 satış ile takip etti. 


EN AZ SATIŞ ARDAHAN'DA


2014'ün ilk üç ayında en az satış gerçekleşen iller ise Ardahan (94), Bayburt (106) ve Muş (129) olarak resmi kayıtlara geçti. 



VOLKAN YANARDAĞ/Akşam Gazetesi 




Geri Dön