26 / 04 / 2024

Esenyurt'ta 20 kattan 37 kata yükseltilen izinsiz binaya 17.3 milyon TL ceza!

Esenyurt'ta 20 kattan 37 kata yükseltilen izinsiz binaya 17.3 milyon TL ceza!

İstanbul Esenyurt Belediyesi tarafından Turgut Özal Mahallesi'nde D-100 karayolu üzerinde bulunan Empire İstanbul projesine 21 kat için ruhsat verildi. 3 ay sonra 29 Eylül 2017’de kat sayısı önce 27’ye aynı gün yapılan ikinci başvuruyla 37 kata çıkarıldı. Usulsüzlükler üzerine bina sahibine 17.3 mil



İstanbul Esenyurt Belediyesi tarafından Turgut Özal Mahallesi'nde D-100 karayolu üzerinde bulunan Empire İstanbul projesinde bir dizi usulsüzlük belirlendi.

Cumhuriyet'ten Hazal Ocak'ın haberine göre; 19 Haziran 2017’de dönemin belediye başkanı Necmi Kadıoğlu tarafından 21 kat yapılması için söz konusu binaya ruhsat verildi. 3 ay sonra 29 Eylül 2017’de kat sayısı önce 27’ye aynı gün yapılan ikinci başvuruyla 37 kata çıkarıldı. 

Edinilen bilgilere göre, ilçe belediyesi yönetimi CHP'ye geçince inşaatla ilgili inceleme başlatıldı. İncelemeler sonucunda söz konusu kat artışı için emsal (imar hakkı) transferi yapılmadığı ortaya çıktı. Emsal transferi yapılmadan kat artışı yapılması sebebiyle de belediyenin milyonlarca TL zarara uğradığı belirlendi. Ayrıca 20 kat olarak ilk ruhsatı verilen binanın kat artışı için yapılan ikinci ve üçüncü başvurusunda mimar, statik, elektrik ve mekanik sorumlularının değiştiği ancak buna rağmen herhangi bir muvaffakat (izin) belgesi düzenlenmediği de tespit edildi.  

İlçe belediyesi tarafından inşaatta ruhsata aykırı kaçak yapılaşma belirlenerek geçen Temmuz'da yapı tatil (durdurma) tutanağı tutuldu. 

CEZA KESİLDİ

Tutanakta ruhsatın 5 bodrum + zemin + 14 normal kat için düzenlenmesine rağmen 5 bodrum + zemin + 31 normal kat şeklinde inşa edildiği, katların proje ve ruhsata aykırı olarak yapıldığı belirtildi. Ayrıca toplam 41 bin 67.91 metrekare kaçak inşaat alanı olduğu ifade edildi. Söz konusu binanın sahibine toplamda 17 milyon 374 bin TL ceza kesildi.

Ahmet Aras Yahşi'deki araziye kaçak yapı dikti iddiası!


Geri Dön