29 / 03 / 2024

Esenyurt'ta 555 tapu sahiplerine verildi!

Esenyurt'ta 555 tapu sahiplerine verildi!

Esenyurt'ta 555 tapu sahiplerine verildi. Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, " Davalar bitmediği, Yargıtay'dan onaylanmadığı sürece bizim bu arsalar üzerinde tapu vermemiz mümkün değil" dedi.



Esenyurt Belediyesi, Ardıçlı ve Yenikent Mahallesi'ndeki 555 müstakil tapuları, düzenlenen törenle sahiplerine verildi. Tapu sorunlarıyla ilgili konuşan Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, "Davalar bitmediği, Yargıtay'dan onaylanmadığı sürece bizim bu arsalar üzerinde tapu vermemiz mümkün değil" dedi. 


Esenyurt'ta Ardıçlı Mahallesi'nde 20 yıldır devam eden tapu sorununun çözülmesinin ardından Cuma namazı sonrası Osmanlı Cami bahçesinde tören düzenlendi. Bir önceki ay Yenikent Mahallesi 1690 ve 1697 parsellerde hak sahibi olan ve Kadastro Mahkemesi'nde 30 yıldır davaları süren toplam 175 vatandaşın tapularının verilmesinin ardından bugün, aynı mahallede bulunan 1704 ve 8858 parsellerde davaları tamamlanan ve imar uygulamaları yapılan toplam 555 müstakil tapuları hak sahiplerine teslim edildi. 


Tapu töreninde konuşan Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu tapu sorunlarının çözüm sürecindeki zorluklarına değindi. 

Tapu sorunları için hazırlanan dosyaların uzun yıllar raflarda bekletildiğini ifade eden Kadıoğlu, görev süresi boyunca dosyaların aktif hale gelerek mahkeme işlemlerinin başlatıldığını söyledi


Tünaydın


Geri Dön