26 / 04 / 2024

Esenyurt’ta izinsiz bina yükseltme dönemi bitti!

Esenyurt’ta izinsiz bina yükseltme dönemi bitti!

Esenyurt Belediye Başkanı Ali Murat Alatepe, ilçede imarda belirlenen ölçülerin dışına çıkılmasının mümkün olmadığını belirterek, “Geçmişi devletin çıkardığı afla temizleyelim. Bundan sonra 1 santimetre yükseklik, 1 santimetre genişlik, 1 metreküp fazla hafriyat yok” dedi.



Esenyurt Belediye Başkanı Ali Murat Alatepe, ilçedeki imar çalışmalarıyla ilgili yapılan çalışmaları açıkladı. Esenyurt’ta izinsiz bina yükseltme döneminin bittiğini dile getiren Başkan Alatepe, “Tabii ki imar bitmeyecek. İstiyoruz ki Esenyurtlular binalarını yenilesin. Deprem kapımızda. Bunu sağlam yapsın. Bunda sıkıntı yok. Fakat imar 8 katlıysa 8 katlı yapacaksın. 8 katın üzerinde 1 santimetre yasak ama cidden yasak. Bunun tedbirini alıyoruz ve kesinlikle en ufak bir müsamahamız yok. Biz emsal transferini bitirdik. Müteahhitlerle toplandığımda söyledim. Eski yapılarla ilgili 99 adımı biz atalım, bir adımı da siz atın. Burada kanun dairesinde devlet bir af getirdi. Benim de önümü açtı. Affa gidip yapı belgesiyle olay çözülüyor. Biz bunları temizleyelim. Bundan sonra ise 1 santimetre yükseklik, 1 santimetre genişlik, 1 metreküp fazla hafriyat yok. Varsa gereğini yapacağız” diye açıklama yaptı. 

Esenyurt Belediye Başkanı Ali Murat Alatepe, belediye binasıyla ilgili bir projelerinin olduğunu açıklayarak şöyle konuştu:
“Şu anki belediye binamızı kat karşılığı bir üniversite veya hastaneye verelim. 6-7 bin öğrenci daha burada okusun. Biz de kat karşılığı aldığımız rakamla eski belediye binamızın yerine 4 katlı yatay mimarili bir bina yapalım. Biz de yatay mimaride rahatça çalışalım. İnşallah yakın zamanda bir noktaya geleceğiz. Bunu bu şekilde yapmak isteyen herkese kapımız açık. Yatay mimariye geçmiş belediye olacağız. İlçede düşünceler dikey olabilir ama bundan sonra gerçekler yatay.” dedi. 


Geri Dön