25 / 04 / 2024

Esenyurt'taki yeni konut projeleri mağdurlara çare olacak mı?

Esenyurt'taki yeni konut projeleri mağdurlara çare olacak mı?

Esenyurt'ta devam eden konut mağduriyetinin yeni projelerle çözülmesi bekleniyor. İnşaat firmaları yaklaşık 2 bin konut mağduru ile yeniden anlaşmak istiyor.



Yaklaşık 2 bin konut mağdurunun bulunduğu Esenyurt'ta sorunlar çözülmüyor. Gazete Damga'da yer alan habere göre; 2010'da Yaşam Merkezi adı altında başlayan projede ilk çatlak arsa sahibinin sonradan ortaya çıkmasıyla başlamdı. ABD'de yaşayan Ayşenur Contel isimli kadın arsa sahibi olduğunu iddia etmiş, devam eden süreçte ise kat karşılığı anlaşması yapılan yerin sahibi olduğunu söyleyen avukat olan İhsan Yemişçi'nin, evrak üzerinde oynayıp arsayı üzerine geçirdiği ortaya çıkmıştı. Sorunların çözülmediği arsa üzerinde yer alan iptal edilirken yeni başlatılan projelerde konut sayısı bin 800'e kadar çıkıyor. Konut mağduru vatandaşlar ise yeniden anlaşmaya çağrılıyor. 

ÖRNEKLER OLDUKÇA KÖTÜ

Söz konusu düzenlemeler ile beraber hem yeni konut ve dükkan alanların mağdur olabileceği hem de firmanın yeniden kilitlenecek bir süreçten geçeceği düşünülüyor. Konu hakkında konuşan mağdurlar, “Eski konut mağdurları yetmiyormuş gibi yeni konut mağdurlarının basın toplantılarında ve mahkeme kapılarında koşacağı yeni süreç başlamış olacak. Neden mi? Aynı devir uygulaması Gümüş Projesi'nde yapılmış. 720 mağdur hak sahibi sözleşmelerini yeni şirkete devretmişler. 2017 yılında bitirilme sözü verilmiş. Yıl 2019. Yeni mağdurlar ortada duruyor” diyor.


Geri Dön