26 / 04 / 2024

Eski gökdelenler otel oluyor

Eski gökdelenler otel oluyor

İstanbul'un gökdelenler bölgesi Büyükdere Caddesi, rezidans ve ofis aksı olmanın ötesine geçip otel yatırımları çekmeye başladı.



Zincirlikuyu- Levent – Maslak hattı arasında yapılan dev gayrimenkul yatırımlarıyla İstanbul'un plazalar merkezi olarak anılan Büyükdere Caddesi'nde turizmciler de göz koydu. Tat Towers, Metro City, Kanyon, Sapphire'in de aralarında bulunduğu Türkiye'nin en popüler gökdelenlerine ev sahipliği yapan caddede otel projeleri kendini göstermeye başladı.
Son olarak, Zincirlikuyu'daki Yapı Kredi sigorta'ya ait eski bina Öztanıklar tarafından satın alındı. İş oteli konseptine planlanan proje, 2010 yılında tamamlanacak.

8 KATLI, 90 ODALI OTEL

Öztanık Otelleri Yönetim Kurulu Başkanı Nafi Öztanık, yeni inşaat yapamayacaklarını, mevcut yapıda değişiklik olacağını belirtti. “Güçlendirme çalışmaları başladı” diyen Öztanık, 8 katlı, 90 odalı deluxe otel açılacağını kaydetti.
“Arsa maliyeti dışında yaklaşık 3-4 milyon dolarlık bir yatırım yapacağız. 4 yıldızlı bir kent oteli açacağız. Oteli 2010 yılına yetiştirme hedefi var. Biraz ilerimizdeki eski HSBC binası da otel oluyor.
Beşiktaş tarafına doğru Polat Grubu'nun yeni bir otel inşaatı var. Yine Gayrettepe yönünde Point Otel inşa ediliyor. Yatırımcılar açısından bir sinerji olduşacak diye düşünüyoruz."
Habertürk

Geri Dön