24 / 04 / 2024

Eskişehir eski vergi dairesi binası arsası nasıl değerlendirilecek?

Eskişehir eski vergi dairesi binası arsası nasıl değerlendirilecek?

Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, belediyenin arkasında yıkımı gerçekleştirilen eski vergi dairesi binasının arsasını istedi.



Vergi Dairelerinin tek çatı altında toplanmasıyla boşaltılan ve yıllardır boş duran 2 Eylül Vergi Dairesi binası geçtiğimiz hafta yıkılmıştı. Arsasının nasıl değerlendirileceği konusunda henüz netleşmiş bir karar yok. Ancak Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, bu arsanın kendilerine tahsis edilmesini talep etti. Eski 2 Eylül Vergi Dairesi’nin arsasının Büyükşehir Belediyesi’ne Milli Emlak tarafından tahsis edilmesini Valiliğe resmi yazı yazarak istediklerini belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen şöyle konuştu: “Bugün şehrin nüfusu 800 bini aştı. Eskişehir Büyükşehir Belediyesi oldu. Birçok yeni birimler, daire başkanlıkları oluşturuldu. Bütünşehir Yasası ile birlikte Özel İdare kapandı. Köyler mahalle oldu. Köyden mahalleye dönüşen yerleşim yerleri ile ilçelere alt yapı, kanalizasyon hizmetleri bize kaldı. Bu nedenle belediyede yeni yeni birimler oluşturuldu. Ancak bu birimler için belediye binası içerisinde yeterli alan yok. Bazı koridorları ve merpen altlarını alüminyum doğramalarla bölerek odacıklar yaptık. Yıkılan vergi dairesinin arsasının yap kullan devret modeli ile Büyükşehir Belediyesi’ne tahsisi için Valiliğe resmi yazı yazdık. Vali beyle ben de yüz yüze konuşarak arsasının tahsisini istedim. Vali bey de ‘tamam’ demişti. Milli Emlak bize bugüne kadar olur veya olmaz diye cevap vermedi.”


TÜP GEÇİT İLE İKİ BİNAYI BAĞLARIZ

Yıkılan vergi dairesinin arsasının kendilerine tahsis edilmesi halinde belediye hizmet binası yaparak mevcut bina ile yapılacak yeni binayı bir tüp geçit ile bir birine bağlayacaklarını da söyleyen Büyükerşen, ”Aslında Seyitgazi Caddesi üzerinde şu anda itfaiyenin bulunduğu alana büyük bir hizmet binası düşünüyorum. Ancak kasamızda yeni bina yapacak kadar para yok. Elimizdeki para ile mahallere ve ilçelere hizmet götürerek sorunlarını çözmeye çalışıyoruz. Vergi dairesinin arsası bize tahsis edilirse oraya yapacağımız bir hizmet binası ile yeni birimlerin yer ihtiyacını gidermiş oluruz” dedi.


Eskişehir Anadolu



Geri Dön