26 / 04 / 2024

Çamlıca Alman Hastanesi'nin arazisi nasıl değerlendirilecek?

Çamlıca Alman Hastanesi'nin arazisi nasıl değerlendirilecek?

Çamlıca Alman Hastanesi binası Ağustos'ta tamamen yıkıldı. Hastane Azmi Ofluoğlu'na aitti ama arazi başkasınındı. Hakkı Demir Vakfı'na ait olan arazi boş kaldı. İstanbul'un yüzün taşı arazilerinden olan yer nasıl değerlendirilecek?



İşadamı Azmi Ofluoğlu'na ait olan Üniversal Hospital Grubu, bir dönem Türkiye'nin en büyük hastane zincirlerinden biriydi. Vatan Hastaneler Grubu ve Alman Hastanesi ile bilinen grup zor günler geçirince hastaneleri bir bir kapanmıştı. 

Para Dergisi'nde yer alan habere göre; Ofluoğlu'nun 1992'de Alman Hastanesi ile başlayan serüveninin ilerleyen safhalarında birçok ilde hastaneler açılmıştı. Bu hastanelerden biri de İstanbul Kısıklı'daki Çamlıca Alman Hastanesi idi. Zincirin en lüks hastanesi olarak hizmet veren hastane bir dönem İstanbul'un A+ gelir grubuna hitap etti. Hastanede mobilyalar başta olmak üzere dekorasyonda Versace markalı ürünlerin kullanılması, o günlerde gazete haberlerine konu olmuştu. 

Bu hastane ile ilgili olarak ilk kurulduğu günden itibaren bazı tartışmalar yaşandı. İmara aykırı bölümler olduğu ve bu nedenle imar izni olmadığı yönünde haberler medyaya yansıdı. 

Ofluoğlu'nun hastaneyi kapatmasından sonra burası film şirketlerinin uğrak yerleri arasındaydı. Hastane olarak kullanılmayan mekan uzunca bir süre bir çok dizi filme doğal plato olarak hizmet verdi. 

Geçtiğimiz günlerde yolumuz Çamlıca'dan geçti. Hastanenin yerinde yeller esiyordu. Öğrendiğimize göre, hastane binası Ağustos başında tamamen yıkılmış. Hastane Azmi Ofluoğlu'na aitti ama arazi başkasınındı. Hakkı Demir Vakfı'na ait olan arazi şu anda tamamen boş. Molozlar kaldırılmış. İstanbul'un yüzük taşı yerlerinden biri. Bakalım nasıl değerlendirilecek...


 


Geri Dön