25 / 04 / 2024

Eskişehir Seyitgazi’deki hastanenin inşaatı ne zaman başlayacak?

Eskişehir Seyitgazi’deki hastanenin inşaatı ne zaman başlayacak?

Sağlık Bakanlığı tarafından, 31 Mart yerel seçimleri öncesinde Eskişehir Seyitgazi'de yapılacağı duyurulan hastanenin inşaatı için henüz bir adım atılmadı. İlçe sakinleri hastane için çalışmaların başlayacağı günü bekliyor.



31 Mart 2019’daki yerel seçimlerden önce, Eskişehir Seyitgazi'de 'On yataklı Kırka Entegre Hastanesi' yapılacağına dair Sağlık Bakanlığı'ndan müjde gelmişti. Ancak o günden sonra hastane inşaatı için henüz çalışma başlamadı.

BirGün Gazetesi'nden Mustafa M. Bildircin'in haberine göre;  seçim döneminde temeli atılan Kültür Merkezi inşaatının ise yarım bırakıldığı iddia edildi. 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın Eskişehir ziyaretinde yatırım sürecinin başladığını duyurduğu, hastane projesinin ne zaman hayata geçirileceği merak konusu oldu. CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer hastane inşaatının yapılacağı alana ziyarette bulundu. Sağlık Ocağı çalışanları ile sohbet eden Çakırözer, “Kırka’daki sağlık ocağı yeterli değil. Akşam dörtten sonra tek doktor dahi yok. İlçenin acil hastaneye ihtiyacı var. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Eskişehir ziyaretinde 10 Yataklı Kırka Entegre Hastanesi için yatırım sürecinin başladığını duyurdu.  Aradan neredeyse iki yıl geçti. Hastane yapılacak dedikleri yerde yeller esiyor” eleştirisinde bulundu. 

Seyitgazi’de hizmet veren ve seçim öncesinde temeli atılan Kırka Kültür ve Sanat Merkezi inşaatının da yarım bırakıldığı iddia edildi. Çakırözer yaptığı açıklamada Seyitgazililerin mağduriyet  yaşadığını dile getirdi. 

Seyitgazi Belediye Başkanı Uğur Tepe ise Kaymakamlık ve Valilik ile yapılan tüm toplantılarda hastane ihtiyacını ve yarım bırakılan kültür merkezinin durumunu dile getirdiklerini belirterek, “Maalesef bugün kadar geri dönüş yok.  Her şeye rağmen vatandaşımızın yanında olmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı

Seyitgazi'de halı saha inşaatı devam ediyor!


Geri Dön