25 / 04 / 2024

Eskişehir Tapu ve Kadastro'nun yeni binası ihale aşamasında!

Eskişehir Tapu ve Kadastro'nun yeni binası ihale aşamasında!

Eskişehir Tapu ve Kadastro 17. Bölge Müdürü Cevdet Kılıç, Tapu Kadastro Bölge Müdürlüğü'nün 170. yıldönümüne yönelik açıklamalarda bulundu.



Eskişehir Tapu ve Kadastro 17. Bölge Müdürü Cevdet Kılıç, Tapu Kadastro Bölge Müdürlüğü'nün 170. yıldönümünü kutladı. Kılıç yazılı açıklama yayınladı. Açıklamasında, "Eskişehir Tapu ve Kadastro 17. Bölge Müdürlüğü yetki alanımızda tesis Kadastrosu bitirilmiştir. Birim bazında yüzde 30 civarında kadastral alt yapı iyileştirmesi sağlanmıştır. Yoğun tapu işlemi olan Odunpazarı ve Tepebaşı Tapu Müdürlüklerimizin zemin katı yeniden düzenlenerek, gerekli teknolojik kurulumlar gerçekleştirilmiş, ihtiyaç duyulan personeller konuşlandırılmış ve geliştirilen "Başvuru Havuz Sistemiyle" alman taleplerin karşılanmasında ilk 24 saatte yüzde 100'lük başarı sağlanmıştır. Ayrıca her iki Müdürlüğümüzde kişi başı günlük işlem yapma sayısı açısından genel ortalamaların üzerinde bir performans sağlanmıştır" dedi. 


Kılıç, yeni hizmet binası hakkında bilgi verdi. Kılıç, "2012 yılından itibaren ödeneği ayrılan Eskişehir Tapu ve Kadastro Müdürlüklerinin yeni hizmet binası için 6 aylık bir süre içinde yeni bir yer tespiti, imar değişikliği, proje ihalesi ve yapımı gerçekleştirilmiş olup, ayrıca gerekli ek ödenek sağlanarak ihale aşamasına getirilmiştir. Söğüt ve Kütahya bağımsız bina yapım işlerine başlanmıştır "ifadelerini kullandı.


Kılıç, sözlerine şu şekilde son verdi: "Kentsel dönüşüm uygulamalarının çok yoğun yaşandığı yetki alanımızda, özellikle Tepebaşı ve Odunpazarı bölgesinde, uygulamaya yönelik karşılaşılan sorunlar ve birimler arası koordinasyon gerektiren hususlarda, bürokrasinin azaltılmasına yönelik Başbakanlık genelgesi kapsamında kurulan Bölge İnceleme Kurulumuzca zamanında müdahale edilerek alınan kararlarla darboğazlar aşılmaktadır."



Eskişehir Yenigün Gazetesi


Geri Dön