19 / 03 / 2024

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü 170 yaşında!

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü 170 yaşında!

Tapu ve Kadastro Genel Müdür Vekili Kanal: "170 yıllık tecrübesiyle mülkiyet ve buna ilişkin hakların tesisiyle görevli olan kurumumuz, özellikle son dönemlerde teknolojik altyapısını güçlendirmesi ile sunduğu hizmet kalitesini arttırmıştır" dedi.



Tapu ve Kadastro Genel Müdür Vekili Gökhan Kanal, 170'inci kuruluş yıl dönümünü kutladıklarını belirterek "170 yıllık tecrübesiyle mülkiyet ve buna ilişkin hakların tesisi ile görevli olan kurumumuz, özellikle son dönemlerde teknolojik altyapısını güçlendirmesi ile sunduğu hizmet kalitesini arttırmıştır." ifadelerini kullandı. 


Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tapu ve Kadastro Genel Müdür Vekili Kanal, yaptığı yazılı açıklamada Genel Müdürlüğün, merkez ve taşra teşkilatındaki 17 bin 752 personeli, 22 bölge müdürlüğü, 970 tapu müdürlüğü, 81 kadastro müdürlüğü ile 20 milyon vatandaşa yılda 7 milyonun üzerinde işlem ile hizmet sunan yaygın ve köklü bir kurum olduğunu vurguladı.


Her yıl ülke nüfusunun yaklaşık yüzde 25’inin tapu ve kadastro hizmetlerinden faydalandığını bildiren Kanal, birçok kamu kurum ve kuruluşu ile özel hukuk tüzel kişiliklerine de hizmet verildiğini aktardı.


Kanal, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü adıyla 170'inci kuruluş yıl dönümünü kutladıklarını belirterek şu ifadeleri kullandı:


"170 yıllık tecrübesiyle mülkiyet ve buna ilişkin hakların tesisi ile görevli olan kurumumuz, özellikle son dönemlerde teknolojik altyapısını güçlendirmesi ile sunduğu hizmet kalitesini arttırmıştır. Mesai mefhumu gözetmeden yoğun ve özverili çalışmalarıyla zor şartlarda üzerine düşen görevleri en iyi şekilde yapma gayreti ve azmi içinde olan çalışanlarımız, Genel Müdürlüğümüzün yürüttüğü proje hedeflerini çok başarılı bir şekilde yerine getirmektedir. Kurumumuz, çağımızın teknolojik yenilik ve gerekliliklerine uygun inovasyon çalışmalarıyla geldiğimiz nokta itibariyle vatandaşlarımızın hayatını kolaylaştıran projelere imza atmış bulunmaktadır." 


  Kanal, tapu işlemlerinde eksik bilgilendirmenin giderilmesi ve toplumsal duyarlılığın arttırılması amacıyla Alo 181 çağrı merkezinin hayata geçirildiğine işaret ederek hatta gelen şikayetlerin anında sonuçlandırıldığını vurguladı.


Türkiye genelindeki tapu ve kadastro birimlerini, vatandaşların gönül rahatlığıyla geldiği, güler yüzlü hizmet aldığı birimler haline getirmeye gayret ettiklerine dikkati çeken Kanal, "Bugün kuruluşunun 170. yıl dönümünü kutlayan Tapu ve Kadastro teşkilatımızın gelişimine ve büyümesine katkı sunan tüm çalışanlarımıza ve halkımıza teşekkür ederiz." görüşünü kaydetti. 


AA


Geri Dön