16 / 04 / 2024

Eskişehir Tepebaşı'nda 3 mahalleye kat müjdesi!

Eskişehir Tepebaşı'nda 3 mahalleye kat müjdesi!

AKP’li meclis üyeleri tarafından Sazova, Fevziçakmak ve Yeşiltepe Mahallerinde kat artımına ilişkin verilen önerge oy birliğiyle imar komisyonuna sevk edildi. Meclis'te alınan karar alkışlarla karşılandı.




AKP’li meclis üyeleri tarafından Sazova, Fevziçakmak ve Yeşiltepe Mahallerinde kat artımına ilişkin verilen önerge oy birliğiyle imar komisyonuna sevk edildi. Alınan karar mecliste bulunan mahalle sakinleri tarafından alkışlarla karşılandı. 



Tepebaşı Belediyesi Ekim ayı meclis toplantısı ilk oturumu Başkan Ahmet Ataç başkanlığında gerçekleşti. Meclis toplantısında AKP grubu adına Mustafa Önder ve Orhan Durmuş tarafından Sazova, Fevziçakmak ve Yeşiltepe Mahalleriyle ilgili kat artışına ilişkin verilen önerge görüşüldü.  Sazova, Fevziçakmak ve Yeşiltepe Mahallesi sakinleri de yer aldı. 


Konu hakkında bilgi veren CHP’li meclis üyesi Erdoğan Aydoğmuş, “Tepebaşı Belediyesi olarak uzun zamandır bu konu üzerinde çalışmalarımız sürdürülmekte. Fevziçakmak, Sazova ve Yeşiltepe Mahallelerimizin konumunda çok iyi biliyoruz.   Yeşiltepe Mahallesi’nde yapılacak olan çalışmalarda 2 kattan 3 kata belirli ana caddelerde dört kata çıkarılabilir.  Plan ayrıca artan nüfusun ihtiyacını karşılamak için sosyal donatını alanlarını içerecek.  Burada önemli olan artan nüfusun ihtiyacı olan sosyal donatı(yol, yeşil saha, okul alanı ve çocuk parkı) alanlarını oluşturarak kat artımına izin vermemiz. Fevziçakmak Mahallesiyle ilgili ise oradaki kat artışını sağlayabilmemiz için mevcuttaki tarım alanlarının tarım dışı kullanılmasına dair Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın izin vermesi gerekmektedir. Bu izinler verilirse ancak kat artışı yapılabilir” dedi. 


“ANTALYA YHT HATTI SAZOVA’DA GEÇECEK” 


Sazova Mahallesiyle ilgili hakkında ise Aydoğmuş şunları söyledi: “Sazova Bölgesinde Yüksek Hızlı Tren’den (YHT) dolayı mevcut doku bozulmuş durumda. O dokunun bozulmasıyla beraber Antalya YHT hattının o bölgeden geçecek olması bir başka sorunu gündeme getirmekte. Dolayısıyla Antalya YHT hattı netleştikten sonra bu konu ele alınmalıdır.  İmar planı 1/5000 binlik planlar ölçüsünde yapılıp çözüme kavuşturacağız.” 


“BÜYÜKŞEHİR’DE DE AYNI DAVRANIŞI BEKLİYORUM”


Başkan Ahmet Ataç ise sosyal donatı alanlarının önemine değinerek, “Vatandaş tarafından çok algılanamıyor ama esasında önemli caddelerde bunun sıkıntısı yaşanmakta. Bu hatalara düşmemek adına bunu konuyu çok iyi irdelememiz ve hayata geçirmemiz gerekir. Yarın bir gün gelecek nesilli arkamızdan küfür ettirmek istemiyorsak sosyal donatı alanları çok iyi kullanmalıyız. Ne AKP grubu ne biz ne de MHP grubu oy için bunu yapmıyoruz. Vatandaşlarımızın daha iyi hayat sürmeleri için bunu yapıyoruz” dedi.  Ataç, “Bu, 5 bin’lik plan için Büyükşehir’e gidecek. Büyükşehir’de bu partilerin el ele vererek bunun geçmesini diliyorum” dedi. Konuşmaların ardından önerge oy birliğiyle imar komisyonuna sevk edildi.    Alınan karar mecliste bulunan mahalle sakinleri tarafından alkışla karşılandı. 


Eskişehir'in Sesi




Geri Dön