29 / 03 / 2024

Eskişehir Uzay Evi'nin ziyaretçi sayısı 100 bini geçti!

Eskişehir Uzay Evi'nin ziyaretçi sayısı 100 bini geçti!

Sabancı Vakfı tarafından yaptırılan “Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Sabancı Uzay Evi”, 100 binden fazla ziyaretçiyi “uzaya” taşıdı. Türkiye’nin en büyük uzay evi olan Sabancı Uzay Evi’nin uzaya seyahat deneyimi büyük ilgi gördü....




Sabancı Vakfı tarafından Çimsa’nın şartlı bağışı ile yaptırılan “Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Sabancı Uzay Evi”, 100 binden fazla ziyaretçiyi “uzaya” taşıdı. Türkiye’nin en büyük uzay evi olan Sabancı Uzay Evi’nin uzaya seyahat deneyimi yaşatan interaktif gösterileri ziyaretçilerden büyük ilgi gördü.


Nisan 2012’de açılışı yapılan Sabancı Uzay Evi, Eskişehir halkının yanı sıra şehir dışından da ziyaretçi akınına uğruyor. Uzay Evi, astronomi ve uzay bilimlerine ilgi duyan, uzayı merak eden her yaştan ziyaretçinin ilgisini Eskişehir’e çekiyor. “Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Sabancı Uzay Evi”, Türkiye’nin en ileri teknolojiye sahip uzay evi olarak Eskişehir’in cazibe merkezi oldu. Dünyadaki en ileri teknolojiye sahip uzay merkezleriyle eş değer özelliklere sahip olan Sabancı Uzay Evi’nde, ziyaretçiler bilimsel gösterimlerin yanı sıra, gerçek zamanlı uzay görüntülerinden oluşan interaktif sunumlarla uzaya seyahat deneyimi yaşıyor.


ESKİŞEHİRLİLER “UZAYA” ÇIKIYOR


Eskişehir Bilim, Kültür ve Sanat Parkı’nda 2 bin 751 metrekare alan üzerine inşa edilen Sabancı Uzay Evi’nin 14 metre iç çapında olan 360 derecelik kubbesi, bilimsel gözlemlerin yapılmasına imkan veriyor. Özel bir projeksiyon yardımıyla evrendeki gök cisimlerinin görüntüsü, kubbe şeklindeki tavana yansıtılıyor. Kubbe, izleyicilerine evrene, uzaya, galaksilere, yıldızlara dünya ve gezegenlere canlı bir seyahat deneyimi yaşatıyor. İnteraktif sunumlar ve gösterimlerin yapıldığı Sabancı Uzay Evi’nde balıkgözü lensler ile donatılan ve 16 mega piksellik görüntü elde edilen iki ayrı yüksek çözünürlükte projeksiyon bulunuyor. Sabancı Uzay Evi, aynı anda 95 kişiye evrenin gizemli dünyasını izletebiliyor.


İha


Geri Dön