26 / 04 / 2024

eskişehir uzay evi nerede

eskişehir uzay evi nerede

Sabancı Vakfı tarafından yaptırılan “Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Sabancı Uzay Evi”, 100 binden fazla ziyaretçiyi “uzaya” taşıdı. Türkiye’nin en büyük uzay evi olan Sabancı Uzay Evi’nin uzaya seyahat deneyimi büyük ilgi gördü....

Eskişehir'de kiraladıkları evde define arayan şüpheliler aranıyor!

Eskişehir'de SİT alanı içindeki bir evi kiralayarak içinde kaçak kazı yapan ve buldukları kaya mezarı tahrip eden şüheli şahıslar aranıyor.

Eskişehir Odunpazarı'nda atıl binalar yıkılıyor!

Eskişehir Odunpazarı Belediyesi, Büyükdere mahallesindeki Süceattin Veli Parkı’nın sınırlarında bulunan iki evi yıktı.

Eskişehir Mobil Kent Rehberi Projesi'nin lasman toplantısı yapıldı!

Eskişehir Valiliği ile Anadolu Üniversitesi Yer ve Uzay Bilimleri Enstitüsü iş birliğiyle yürütülen, kenti ve belli noktaları tanıtıcı harita ile mobil uygulamayı içeren "Eskişehir Mobil Kent Rehberi Projesi"nin lansman toplantısı yapıldı.

Azerbaycanlılar Eskişehir'de kültür evi açmak istiyor!

Eskişehir Azerbaycanlılar Derneği Başkanı Cavid Aydın, kahvaltıda gazeteciler ile bir araya gelerek, Odunpazarı bölgesinde bir Azerbaycan Kültür Evi açmak için uğraştıklarını söyledi.

Eskişehir Anadolu Havalimanı'nın adı Hasan Polatkan Havalimanı oldu!

Anadolu Üniversitesi Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi tarafından işletilen Eskişehir Anadolu Havalimanı'nın adının "Hasan Polatkan Havalimanı" olarak değiştirildi.Konuya ilişkin Bakanlar Kurulu kararı, Resmi Gazete'de yayımlandı.

Eskişehir Anadolu Havalimanı'nın ismi değişti!

Anadolu Üniversitesi Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi tarafından işletilmekte olan Eskişehir Anadolu Havalimanının isminin “Hasan Polatkan Havalimanı” olarak değiştirildi. Karar Resmi Gazete'de yayımlandı.

Eskişehir Beylikova Kültür Evi'nin inşaatı tamamlandı!

Eskişehir’in Beylikova ilçesine Kültür Bakanlığı tarafından yaptırılan Kültür Evi tamamlandı. Türk Dünyası Kültür Başkenti etkinlikleri kapsamında ilçe merkezinde yaptırılan Kültür Evi’nde sosyal etkinlikler yapılması planlanıyor.

Ataşehir Uzay Evi inşaat çalışmaları 2016'da başlayacak!

Ataşehir Barbaros Mahallesi'nde inşa edilecek Ataşehir Uzay Evi'nde inşaat çalışmalarının 2016 yılında başlaması hedefleniyor. Söz konusu uzay evinin bölgedeki öğrencilerin eğitimine yardımcı olması planlanıyor.

Yenişehir Bilgi Evi ve Kurs Merkezi, Yenişehir Kültür Evi'ne dönüştürüldü!

Denizli Büyükşehir Belediyesi, eski Yenişehir Bilgi Evi ve Kurs Merkezi'nin bir bölümünü "Yenişehir Kültür Evi"ne dönüştürerek, özellikle yaşlıların zamanlarını en iyi şekilde geçirmeleri için örnek bir projeye daha imza attı.

Eskişehir Uzay Evi'nin ziyaretçi sayısı 100 bini geçti!

Sabancı Vakfı tarafından yaptırılan “Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Sabancı Uzay Evi”, 100 binden fazla ziyaretçiyi “uzaya” taşıdı. Türkiye’nin en büyük uzay evi olan Sabancı Uzay Evi’nin uzaya seyahat deneyimi büyük ilgi gördü....

Sabancı Uzay Evi'nden uzaya yolculuk!

Eskişehir'deki Sabancı Uzay Evi'nin 360 derecelik kubbesi yoğun ilgi görüyor...

Eskişehir'de Bilim Deney Merkezi hizmete açıldı!

Eskişehir'de Sabancı Uzay Evi'nden sonra Bilim Kültür ve Sanat Parkı'nda Bilim Deney Merkezi hizmete açıldı

Uzay Evi, Eskişehir'de 2 bin 571 metrekare alan üzerine kuruldu!

Türkiye'nin en büyük Uzay Evi, Eskişehir'de 2 bin 571 metrekare alan üzerine kuruldu. Uzay Evi'nde 14 metre çapındaki kubbede bilimsel gözlem yapılacak

eskişehir uzay evi nerede Haberi

eskişehir uzay evi nerede


Sabancı Vakfı tarafından Çimsa’nın şartlı bağışı ile yaptırılan “Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Sabancı Uzay Evi”, 100 binden fazla ziyaretçiyi “uzaya” taşıdı. Türkiye’nin en büyük uzay evi olan Sabancı Uzay Evi’nin uzaya seyahat deneyimi yaşatan interaktif gösterileri ziyaretçilerden büyük ilgi gördü.


Nisan 2012’de açılışı yapılan Sabancı Uzay Evi, Eskişehir halkının yanı sıra şehir dışından da ziyaretçi akınına uğruyor. Uzay Evi, astronomi ve uzay bilimlerine ilgi duyan, uzayı merak eden her yaştan ziyaretçinin ilgisini Eskişehir’e çekiyor. “Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Sabancı Uzay Evi”, Türkiye’nin en ileri teknolojiye sahip uzay evi olarak Eskişehir’in cazibe merkezi oldu. Dünyadaki en ileri teknolojiye sahip uzay merkezleriyle eş değer özelliklere sahip olan Sabancı Uzay Evi’nde, ziyaretçiler bilimsel gösterimlerin yanı sıra, gerçek zamanlı uzay görüntülerinden oluşan interaktif sunumlarla uzaya seyahat...