19 / 04 / 2024

Eskişehir'de deprem ve yangın tatbikatı yapıldı!

Eskişehir'de deprem ve yangın tatbikatı yapıldı!

Eskişehir Devlet Hastanesi'nde deprem ve yangın tatbikatı yapıldı. Gerçekleştirilen deprem ve yangın tatbikatı gerçeğini aratmadı. Eskişehir Devlet Hastanesi Yöneticisi Uzman Dr. Murat Çağlayan konu ile ilgili açıklama yaptı.



Eskişehir Devlet Hastanesi'nde deprem ve yangın tatbikatı yapıldı.


Tatbikatta, senaryo gereği, hastanenin 4. katında yangın çıktı. Yangın sonrası görevlilerce tahliye edilen hastalardan bazıları başka hastanelere nakledildi, bazıları ise bahçede kurulan sahra hastanesinde tedavi altına alındı. Ayrıca deprem nedeniyle hastanede mahsur kalanlar, UMKE ekiplerince bulunduğu yerden kurtarıldı.


Eskişehir Devlet Hastanesi Yöneticisi Uzman Dr. Murat Çağlayan, gazetecilere yaptığı açıklamada, olası afetler için hastanede önlemler aldıklarını söyledi.


Tatbikat gereği Eskişehir'de 8 büyüklüğünde bir depremin meydana geldiğini varsaydıklarını anlatan Çağlayan, "UMKE ekipleri, enkaz altında kalanları kurtarma işlemlerine başladı. Enkazdan kurtarılanlar hastanemize ve diğer sağlık kuruluşlarına sevk edildi. Tatbikatlarımızın amacı olası afet anında yaralılara daha hızlı müdahale edebilmektir. Başarılı bir tatbikat gerçekleştirdik" dedi.


Tatbikatta, hastane bahçesinde yangın söndürme yöntemlerini anlatan uzmanlar, yangına müdahale, yangın söndürme tüplerinin kullanım şekli gibi konularda çalışanlara bilgi verdi.


AA


Geri Dön