27 / 04 / 2024

deprem tatbikatı

deprem tatbikatı

Antalya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı, çocukları yangın ve deprem konusunda bilinçlendirmek, ve itfaiyeyi sevdirmek amacıyla Selim Kazak Anaokulu ’nda yangın ve deprem tatbikatı düzenledi

Bayrampaşa'da deprem tatbikatı yapıldı!

İstanbul Kalkınma Ajansı'nın destek verdiği, Şehit Büyükelçi İsmail Erez Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi'nde yapılan tatbikatta, "yüksek açıdan iniş, yaralı kurtarma, çukurdan yaralı çıkarma" gibi mizansenler gerçekleştirildi.

Eskişehir'de deprem ve yangın tatbikatı yapıldı!

Eskişehir Devlet Hastanesi'nde deprem ve yangın tatbikatı yapıldı. Gerçekleştirilen deprem ve yangın tatbikatı gerçeğini aratmadı. Eskişehir Devlet Hastanesi Yöneticisi Uzman Dr. Murat Çağlayan konu ile ilgili açıklama yaptı.

Turkcell deprem tatbikatından başarıyla çıktı!

Turkcell, olası İstanbul depremine hazırlıklı olmak için kapsamlı bir tatbikat düzenledi. Turkcell Grup bünyesinde 1718 çalışanın dahil olduğu tatbikat ile, 7.7 büyüklüğünde bir deprem senaryosunda çalışan tahliyesi, şebeke sürekliliği ve müşteriye ve

İzmir'deki yapılaşma ve kentsel dönüşümde deprem riski dikkate alınmalı!

Deprem Haftası sebebiyle bir ortaokulda düzenlenen deprem tatbikatına katılan İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger deprem hakkında açıklamalar yaptı.

İBB'den geniş çaplı deprem tatbikatı!

İBB, depreme hazırlık seferberliğine, farkındalık eğitimleri ve geniş çaplı deprem tatbikatlarıyla devam ediyor. İlki, İBB Bakırköy Hizmet Binasında düzenlenen tatbikat, üst düzey koronavirüs önlemleri eşliğinde yapıldı. Depremin tetikleyebileceği yangın ve olası saldırı senaryolarının işlendiği tat

Kent Konut şantiyesinde gerçeğini aratmayan tatbikat!

Kent Konut ve Haldız İnşaat şantiye alanında personelerin ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığına bağlı sivil savunma ekiplerinin katılımıyla deprem tatbikatı gerçekleşti.

Burdur'da kentsel dönüşüm evlerinde deprem tatbikatı!

Burdur'da lise öğrencilerinin katılımıyla kentsel dönüşüm için yıkılan evlerde deprem tatbikatı yapıldı.

Kent Konut'ta yangın ve deprem tatbikatı!

Kent-Konut’ta yangın ve deprem tatbikatı yapıldı. Acil Durum Eylem Planı’nın test edildiği tatbikatta Acil Durum Ekiplerinin çalışma yeteneği geliştirilirken, çalışan personelin olası yangın ve deprem durumunda nasıl hareket etmesi gerektiği tatbik edildi

THBB deprem tatbikatı 28 Mayıs'ta düzenlenecek!

Türkiye Hazır Beton Birliği, öncelikle deprem konusunda bir farkındalık ve sonrasında da müdahale kapasitesini geliştirmek amacıyla AKUT işbirliği ile üyeleri için bir deprem tatbikatı düzenleyecek.

Bayrampaşa'da deprem ve yangın tatbikatı yapıldı!

Bayrampaşa Arama Kurtarma Ekibi (BAYR-AK), gerçeği aratmayan bir tatbikat gerçekleştirdi. Özel kostümlerini giyip 3 katlı binada çıkan yangından ve enkaz altından 2 kişiyi kurtaran ekiplerin çalışması büyük beğeni topladı.

Antalya Büyükşehir Belediyesi deprem tatbikatı düzenledi!

Antalya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı, çocukları yangın ve deprem konusunda bilinçlendirmek, ve itfaiyeyi sevdirmek amacıyla Selim Kazak Anaokulu ’nda yangın ve deprem tatbikatı düzenledi

Küçükçekmece Belediyesi deprem tatbikatı gerçekleştirdi!

Küçükçekmece Belediyesi Sivil Savunma Günü ve Deprem Haftası dolayısıyla ilçedeki okullarda tatbikat gerçekleştirerek, öğrencileri doğal afetlerde ne yapmaları konusunda bilgilendirdi. Bilgilendirmede doğru bilinen yanlışlara da dikkat çekildi.

Aydın'da 7 büyüklüğünde deprem olabilir!

Aydın'da, Deprem Haftası kapsamında, arama, kurtarma ve tahliye tatbikatı düzenlendi. Aydın İl Afet ve Acil Durum Müdürü (AFAD) Recep Coşkun, "Zamanı belirsiz olmakla birlikte, 7 büyüklüğünde olabilecek bir depreme göre hazırlıklı olmak durumundayız" dedi

Bayrampaşa'da deprem tatbikatları sürüyor!

İstanbul Bayrampaşa Belediyesi ve ilçe kaymakamlığının düzenlediği Arama Kurtarma Eğitmenleri Projesi kapsamında deprem tatbikatı yapıldı. "Yüksek açıdan iniş, yaralı kurtarma, çukurdan yaralı çıkarma" gibi mizansenler gerçekleştirildi.

Bayrampaşa'da deprem tatbikatı yapıldı!

İstanbul Kalkınma Ajansı'nın destek verdiği, Şehit Büyükelçi İsmail Erez Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi'nde yapılan tatbikatta, "yüksek açıdan iniş, yaralı kurtarma, çukurdan yaralı çıkarma" gibi mizansenler gerçekleştirildi.

Bol bol tatbikat yapın, afet anında paniği yüzde 50 azaltın!

İTÜ Meteoroloji Bölümü öğretim üyesi, afet bilimci Prof. Dr. Mikdat Kadıoğlu, beklenen büyük İstanbul depremi için belediyeleri uyardı. Kadıoğlu, “Bol bol deprem tatbikatı yapın. Tatbikatlar deprem anında paniği yarıya yarıya azaltır” dedi

deprem tatbikatı Haberi

deprem tatbikatı


Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı, çocukları yangın ve deprem konusunda bilinçlendirmek, itfaiyeyi sevdirmek amacıyla Selim Kazak Anaokulu’nda yangın ve deprem tatbikatı düzenledi. Okuldaki yangın alarmının devreye girmesinden sonra minikler hızlı bir şekilde öğretmenleri tarafından bahçeye çıkarıldı. İtfaiye Eğitim Uzmanı Hasan Altuntaş, heyecanlı miniklere afet sırasında yapmaları gerekenleri gösterdi. 


Hayat üçgenini öğrendiler


Küçük çocuklara yangın anında neler yapacakları ve nasıl davranacakları uygulamalı olarak anlatıldı. Altuntaş, minikleri ateş ve çakmakla oynamamaları, prizlere dokunmamaları konusunda uyardı. Yangın eğitiminin ardından deprem anında yapılması gerekenler anlatıldı. Miniklere, deprem sırasında uygulanacak hayat üçgeni pozisyonu gösterildi. Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı tarafından 1 yıl içerisinde ilçeler dahil olmak üzere 20 bine yakın öğrenciye yangın eğitimi verildiği belirtildi.


Antalya Büyükşehir...