29 / 03 / 2024

Eskişehir'de kentsel dönüşüm mağduriyeti!

Eskişehir'de kentsel dönüşüm mağduriyeti!

Eskişehir Gündoğdu Mahallesi'nde kentsel dönüşüm kararının durdurulması sonrasında sorunlar yaşadıklarını söyleyen vatandaşlar hizmet bekliyor.



Eskişehir'in bazı mahallerine yönelik olarak Büyükşehir Belediyesi ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından alınan kentsel dönüşüm, afet riskli alan kararlarının Danıştay tarafından durdurulması vatandaşları mağdur etti..

Sakarya Gazetesi'nde yer alan habere göre, yıllardır ciddi sorunlarla karşı karşıya olan Gündoğdu Mahallesi'nde yaşadıkları sorunların çözümlenmesini isteyen vatandaşlar hizmet beklediklerini dile getirdi. Mahalleli eski giriş noktasına köprü yapılmasını, altgeçitin bağlantı yolları sorunun giderilmesini ve kat arttırımı yapılmasını istiyor.

Konu ile ilgili açıklama yapan Gündoğdulu vatandaşlar, "Burası bir plan çerçevisinde imara açılsın. Otobüs ve minübüslerin fazla mesafe katetmememesi için eski giriş noktasına köprü yapılmasını da istiyoruz. Bazı sokaklar, örneğin Civa Sokak asfalt, kaldırım açısından sorunlu.. Bu düzeltilmeli. Bizler vergisini veren vatandaşlarız ve doğal olarak belediyelerden, diğer kurumlardan hizmet bekliyoruz" dedi.
 


Geri Dön