26 / 04 / 2024

Eskişehir'de orman yangını çıktı!

Eskişehir'de orman yangını çıktı!

Eskişehir'de dağıtılması gereken postaları orman arazisinde yakarak yangın çıkardığı iddia edilen 2 postacı gözaltına alındı.





Alınan bilgiye göre, 24 Mayıs'ta Tepebaşı ilçesine bağlı Karadere köyündeki ağaçlandırma alanındaki yangının çıkış sebebini araştıran Eskişehir Merkez Tepebaşı Jandarma Komutanlığı ekipleri, olay yerinde yaptıkları incelemelerde yanmış banka bildirisi ve telefon faturaları ile gazlı içecek kutuları buldu.


Kutuların seri numarasından hareket ederek nereden alındığını ve şüphelilerin kullandığı aracı MOBESE kayıtlarından tesbit eden jandarma, Eskişehir Posta Dağıtım Merkezinde çalışan Hasan G ve Sibel K'yı gözaltına aldı.


Şüphelilerin ilk ifadesinde ellerindeki postaları imha etmek isterken havanın rüzgarlı olmasından dolayı ateşin ormana sıçradığını ve yangın çıktığını belirttikleri öğrenildi. Sorgulamada şüphelilerin, daha önce de adresini bulamadıkları kişilerin bildiri ve mektuplarını teslim etmiş gibi göstererek yaktıklarını itiraf ettikleri belirtildi.


Yanan posta sahiplerinden Ertuğrul A'nın "Borç ve Yasal Takip Uyarısı" mektubunun yanması nedeniyle de şüphelilerden şikayetçi olduğu öğrenildi.


Şüpheli 2 kişi "taksirle orman yangınına neden olma" ve "görevi ihmal" suçlarından adliyeye sevk edildi.


AA


Geri Dön